Najnovije

VOJSKA SRBIJE ULETELA U ŽARIŠTE! Potez protiv koronavirusa kakav do sad nije viđen!

Snage Vojske Srbije pružaju pojačanu podršku na suzbijanju COVID-19 u Valjevu gde pored obezbeđenja Zdravstvenog centra od danas vrše i dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vreme zabrane kretanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Valjevo je jedno od žarišta ove zarazne bolesti, a pripadnici Vojske Srbije kontrolišu ulaske i izlaske, i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Od danas snage Vojske Srbije vršiće dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u Valjevu u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima, navodi se u saopštenju i dodaje da će prioriteti biti prilazi domu zdravlja, opštoj bolnici i ambulantama..

“Vojska Srbije će nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama, zdravstvenom sistemu i drugim državnim organima, i spremna je za realizaciju zadataka na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19”, saopštilo je Ministarstvo.

Vojska, navodi se, ove aktivnosti preduzima po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenju načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića.

Nadležni saopštili pravo stanje, danas umrlo troje! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA