Najnovije

"PREKRŠILI STE USTAV!" Otvoreno pismo Vučiću zarobljenog srpskog radnika u Slovačkoj

Državljani Srbije u inostranstvu ostali su zarobljeni u stranim državama i nemaju mogućnosti da se vrate u Srbiju, a mnogo njih je ostalo bez posla. Milivojević Dejan iz Smederevske Palanke, koji se trenutno nalazi u Slovačkoj, odlučio je da napiše otvoreno pismo predsedniku Vučiću skrene mu pažnju na svoj problem.

Aleksandar Vučić (Foto: predsednik.rs)

Pismo prenosimo u celosti:

“Gospodine Predsedniče,

Šaljem Vam ovo otvoreno pismo jer drugog načina I izbora nemam.

Vašom neustavnom odlukom o zabrani ulaska srpskih državljana u Srbiju sam i ja pogođen jer sam se sticajem okolnosti zadesio u Slovačkoj kada ste rešili da prekršite Ustav.

Da li ste svesni da ste mene kao i sve druge ljude koji trenutno ne mogu da se vrate u Srbiju, Vašom neustavnom odlukom odvojili od naših porodica. Jednom sramnom odlukom ste pogazili elementarno pravo svakog čoveka da živi u svojoj državi.

Ja sam samohrani otac pri tome sam i ratni vojni invalid. Nastradao sam 1992. godine na ratištu u Bosni I Hercegovini kao aktivan vojnik koga je država poslala u rat,  a sada gle ironije ista ta drzava mi zabranjuje ulazak.

Obraćao sam se više puta i Ambasadi Republike Srbije u Bratislavi ali oni očito nisu u mogućnosti da pomognu. Da stvar bude gora, ja nisam sam jer je Slovačka  puna srpskih državljana koji su ostali bez posla i jedva čekaju da dođu kući.

Ovim putem apelujem da shvatite ozbiljnost naše situacije i organizujete nam povratak kući kao  što to svaka normalna zemlja radi za svoje državljane. Uradite to  u što kraćem roku, jer situacija postaje neizdrživa.

Unapred zahvalan

Milivojević Dejan - Lajka

Smederevska Palanka”

Evo kakvo je stanje srpskih diplomata zaraženih koronom! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA