Najnovije

Zaraženo pet epidemiologa u Vojvodini, građani od Hitne pomoći skrivali simptome!

Među 13 novozaraženih do jutros u Vojvodini petoro je zdravstvenih radnika, javila je reporterka N1 iz Novog Sada. Kod petoro epidemiologa utvrđena je upala pluća, a pet ekipa Hitne pomoći stavljeno je u izolaciju pošto su građani tražeći pomoć te službe navodili pogrešne ili nepotpune informacije. Pokrajinski sekretar za zdravstvo najavljuje krivične prijave protiv neodgovornih pojedinaca.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković kazao je da su lekari sada najugroženiji, što pokazuje i brojka da su petoro od 13 novozaraženih do jutros u Vojvodini - epidemiolozi koji imaju upalu pluća. Gojković upozora da bi sledeći na udaru mogli da se nađu infektolozi i ostalo kliničko osoblje.

Ugroženi su i zapolseni u Hitnoj pomoći, a kako javlja reporterka N1, pet kompletnih ekipa te službe je moralo da se stavi u izolaciju jer su neodgovorni pojedinci prijavljivali davali pogrešne ili nepotpune tegobe pozivajući Hitnu pomoć.

Tako je zabeleženo da je Hitna pomoć bez zaštitne opreme odlazila po pozivu zbog kardioloških problema, a na licu mesta bi zatekla osobu sa visokom temperaturom.

Gojković kaže da su prosleđene krivične prijave protiv neodgovornih pojedinaca koji zloupotrebljavali hitnu pomoć.

Pre nekoliko dana objavljeno je da je podneta krivična prijava protiv stomatologa iz Novog Sada, za kojeg vlasti tvrde da je nastavio da prima pacijente i pošto su mu se pojavili simptomi koronavirusa.

Pokrajinski sekretar kaže da postoje još dva takva stomatologa i da se protiv preduzimaju iste mere.

Gojković kaže da epidemiološke službe u pokrajini trenutno nadziru više od 6.500 ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

Pročitajte OVDE   kakav nas scenario čeka.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA