Najnovije

Predsednik Kine vrši kontrolu zaštite močvarnih područja i urbanog upravljanja u Hangdžou

Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, pregledao je u utorak očuvanje močvarnih područja i urbano upravljanje zasnovano na tehnologiji u gradu Hangdžou, u istočnoj kineskoj provinciji DŽeđiang.

Si Đinping, generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, u utorak je 31. marta 2020. izvršio inspekciju očuvanja močvarnih područja i urbanog upravljanja zasnovanog na tehnologiji u gradu Hangdžou, u kineskoj provinciji DŽeđiang. Foto: Xinhua

Tokom inspekcije, Si je posetio Nacionalni park močvare Siki i “Gradski mozak”, pametnu gradsku platformu sa ciljem da poboljša gradsko upravljanje.

Projekt “Gradski mozak Hangdžou” pokrenut je 2016. godine kako bi pomogao gradu da napravi planove u područjima koja uključuju javnu sigurnost, transport i zdravstvo uz korišćenje velikih podataka, računarstvo u “oblaku” i veštačku inteligenciju, između ostalih vrhunskih tehnologija.

Sa ukupnom površinom od 11,5 kvadratnih kilometara, Nacionalni park močvare Siki prvi je nacionalni močvarni park u zemlji.

Pročitajte OVDE koliko je građana do sada testirano na koronu.

Izvor: Sinhua

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA