Najnovije

OVOG KRVOLOKA ALBANCI SLAVE KAO HEROJA: On je ubio svoje rođake ako neće da se bore protiv Srba!

Ozloglašeni i surovi terorista i jedan od osnivača OVK Adem Jašari likvidiran je u policijskoj akciji koja je počela na današnji dan. 5. marta 1998. Tada je posle niza terorističkih napada i dejstava Jašarijeva grupa okružena u njegovoj kući i posle dva dana borbe uništena.

Adem Jašari (Foto: Jutjub)

Policijski napad na selo Donji Prekaz u opštini Srbica, koji je počeo je 5. marta, a usledio je nakon što je krajem februara te godine grupa boraca OVK predvođena Ademom Jašarijem napala je policijsku patrolu i ubila četiri, a ranila dva policajca.

Specijalne policijske snage su 5. marta napravile neprobojan obruč oko Donjeg Prekaza i napravile dublji, širi prsten oko okolnih sela, nakon čega je Jašariju upućen poziv na predaju.

Adem Jašari je to odbio i pružio je jak otpor u dobro opremljenom i pripremljenom zabarakidiranom bunkeru. Srpska policija okružila je grupu i pozvala na predaju.

Šiptari slave teroristu kao heroja (Foto: Jutjub)

Jašarijeva grupa je nakon isteka rok za predaju odgovorila upotrebom teškog naoružanja - minobacača, mitraljeza, ručnih granata, snajperskih pušaka ubila i ranila tri policajca, a tokom akcije su Adem Jašari i njegova grupa pokazali su fanatizam terajući brutalno svoje rođake da se bore.

 

Nejač stavio pred nišan da bi spasio sopstveni život

Jašari je lično ubio svog nećaka zbog "kukavičluka", a zatim stvorio živi štit od žena i dece u nadi da će dobiti na vremenu dok ne dobije pojačanje, jer je očekivao je da je čitavo albansko stanovništvo iz zone Drenice spremno da mu krene u pomoć. lider OVK Adem Jašari, njegov brat Hamez Jašari kao i većina pripadnika terorističke grupe Jašari su ubijeni sa članovima porodice koji su odbili da se predaju.

Zauzimanje Donjeg Prekaza i likvidaciju terorističke grupe pod komandom Adema Jašarija, osnivača OVK, izvele su Jedinica za specijalne operacije (JSO) i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), potpomogunute sa pripadnicima Posebnih jedinica policije.

Srpski heroji stradali u akciji eliminacije zlikovaca

U ovoj akciji stradali policajci su: pripadnik SAJ-a Rade Radaković (1961) i pripadnik JSO-a Andreas Končarević (1973); ranjeni Željko Mrdalj, Živko Tomić, Predrag Fabijanić, Nenad Šare, Nenad Vujošević, Željko Pavašević, Stevo Bogojević i Miodrag Krtinić.

Priština je Adema Jašarija proglasila za nacionalnog heroja ravnog Skenderbegu. Podignuti su mu spomenici u Prištini, Tirani i Skoplju.

Novo mučenje generala Mladića u Hagu! Više o tome OVDE!

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA