Najnovije

Da li Srbijom i dalje vladaju potomci Titovih egzekutora? Ovako je OZNA krčila krvavi put novoj "eliti"

Likvidacijama ideoploških neprijatelja, često bez suđenja ili dokaza, nakon oslobođenja Srbije 1944. godine OZNA je uspostavljala novi komunistički sistem i novu “elitu”. Istoričar Srđan Cvetković govorio je u emisiji "Tema" kako su tekle likvidacije OZNE, ko su žrtve i koliko ih je bilo, kao i kojim mehanizmima je oduzimana imovina žrtvama komunističkog terora.

Srđan Cvetković (Foto: HelmKast)

Cvetković u emisiji pokazuje izvode iz knjige streljanih koje je vodila OZNA ukazujući da je komunistička vlast vodila najdetaljne evidencije o ubistvima u čitavoj Evropi. On je u svojim istraživanjima pregledao veliki broj dokumenata OZNE i ukazuje kako je novi sistem funkcionisao.

U intervjuu on otkriva da većina likvidiranih nisu bili borci četničkih i drugih formacija, što bi se očekivalo, već civili među kojima i žene, glumci, trgovci, učitelji, sveštenici itd.

On kaže da su potomci onih koji su učetvovali u likvidacijama, ali i i iz drugih struktura koje je uspostavila komunistička vlast, i danas na visokim položajima u državnim institucijama i novinarstvu. 

Da li vlast preregistzracijom pružja vrši razoružavanje građana pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA