Najnovije

TUŽILAČKI SAVET KOSOVA OSUDIO KURTIJA: Pozvvali ga da se ne meša u rad nezavisnih institucija

TSK je osudio Kurtijevu zloupotrebu slobode govora.

Tužilački savet Kosova (TSK) pozvao je danas premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da se ne meša u rad nezavisnih institucija, poput Državnog tužilaštva.

Reagujući na Kurtijevu izjavu da Državno tužilaštvo nije podiglo više optužnica za događaje u Banjskoj, TSK ga je pozvala da se kloni institucija tužilačkog sistema i da ne pokušava da javno linčuje sve što ima veze sa institucijom državnog tužioca i radom tužilaštava i državnih tužilaca, prenela je "Ekonomija onlajn".

TSK je, takođe, osudio Kurtijevu zloupotrebu slobode govora, ističući da na tužilački sistem neće uticati izjave koje dolaze iz visokih političkih krugova, ali da će kao nezavisna i nepristrasna institucija u vršenju svog mandata ići do kraja u svakom slučaju koji je na štetu građana KiM.

TSK je istakao da, u skladu sa zakonom, Specijalno tužilaštvo deluje kao nezavisna institucija i da sarađuje sa svim institucijama za sprovođenje zakona na prikupljanju činjenica.

Shodno tome, TSK traži od prištinske vlade da dozvoli svim organima da postupaju u skladu sa zakonima i važećim ovlašćenjima.

NEMAČKA, AUSTRIJA, ŠPANIJA! Stižu dojave za velike terorističke napade za Novu godinu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA