Najnovije

RUSIJA POZVALA AMERIKU: "Povucite nuklearno oružje iz Evrope!"

Moskva poziva Sjedinjene Američke Države da povuku svoje nuklearno naoružanje sa teritorije Evrope, izjavio je za Sputnjik direktor departmana za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva inostranih poslova Rusije Mihail Uljanov.

Foto: Sinhua

„Rusija je povukla sve svoje nuklearno naoružanje na nacionalnu teritoriju. Smatramo da je to trebalo odavno da uradi i američka strana“, izjavio je Uljanov.
Međutim, prema njegovim rečima, Vašington „nastavlja da u Evropi čuva, prema nekim ocenama, do 200 avio-bombi“.
„Pritom, planira se njihova modernizacija na takav način da one postanu, prema rečima niza američkih zvaničnika u penziji, ’upotrebljive za korišćenje‘ — povećanjem preciznosti i izvesnim smanjenjem razorne snage. Ako zaista postoji plan da se u Evropi rasporede dodatne količine nuklearnog punjenja, to može samo da pogorša situaciju“, rekao je Uljanov.
Stalni predstavnik Rusije pri NATO-u Aleksandar Gruško izjavio je u decembru da američke akcije u vojnoj sferi u Evropi prete njenoj bezbednosti. On je mislio na prebacivanje oklopne brigade, raspoređivanje dodanog naoružanja u skladištima, povećanje američkog prisustva u Norveškom i Barencovom moru. Rusija stvara novu armiju na Dalekom istoku. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA