Najnovije

KRALJEVSKA PORODICA URUČILA POMOĆ SRPSKIM BOLNICAMA: Karađorđevići donirali preko pola miliona evra!

NJihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, izrazili su zahvalnost dr. Daglasu DŽeksonu, osnivaču Projekta C.U.R.E. za veliku pomoć koju su pružili zdravstvenim radnicima i bolnicama u Srbiji.

Princeza Katarina i Princ Aleksandar Karađorđević (Foto: Jutjub)

„Želela bih da izrazim zahvalnost dr. Daglasu DŽeksonu za njegov ogroman doprinos Fondaciji Princeze Katarine, u pružanju podrške lekarima i medicinskim sestrama u našim bolnicama širom Srbije.

Veliki je blagoslov imati takvog dobrog prijatelja koji pomaže Srbiji “, rekla je NJ. K. V. Princeza Katarina. Bolnice u Srbiji dobiće medicinsku pomoć zahvaljujući dr. Daglasu DŽeksonu, Projektu C.U.R.E. humanitarnoj organizaciji Lifeline NJujork, i koordinacijom Fondacije Princeze Katarine, ukupne vrednosti veće od 500.000 evra.

Dr Daglas DŽekson iz Projekta C.U.R.E. pomaže Srbiji već duži niz godina, a do sada su poslali ukupno 13 kontejnera sanitetskog materijala u srpske bolnice.

U tri kontejnera medicinske pomoći koja će biti isporučena nalazi se: 96 električnih bolničkih kreveta za intenzivnu negu (Striker ICU beds), 3 pediatrijska kreveta za pregled pacijenata, 380 dušeka za bolničke krevete, 30 stalaka za infuziju, 2 sterilizatora (Autoclave za suvu sterilizaciju), 5 štapova za hodanje, 5 noćnih stočića, 200 štaka, 10 štaka za decu, 40 hodalica i 315 lopata za ležeće pacijente. NJ. K. V. Princeza Katarina zahvaljuje kompaniji A. Intereuropa i Balkan d.o.o. iz Beograda zbog velike pomoći u carinjenju, transportu i skladištenju ove dragocene medicinske pomoći.

Rusija uskoro dobija jedinstven u svetu primerak legendarnog helikoptera Mi-4!  Više o tome OVDE.

Izvor: royalfamily.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA