Najnovije

RUSKA DOMINACIJA MEDITERANOM: Ratna flota uplovljava u Sredozemno more!

Istočni deo Sredozemnog mora uglavnom su blokirali ruski ratni brodovi koji izvode mornaričke vežbe do 11. aprila, objavila je u četvrtak Avia. Pro.

Ruski brod (Foto: RIA)

 

"Centralni deo istočnog dela Sredozemnog mora bezrezervno je blokiran ruskim ratnim brodovima, koji nameravaju da izvrše punopravna lansiranja raketa, vežbajući udare na neprijatelja", izvestio je Avia. Pro.

 

„Prema brojnim izvorima, centralni deo istočnog Sredozemlja zatvoren je između 31. marta i 1. aprila, a takođe od 9. do 11. aprila. Ruska vojska već duži niz dana izvodi vežbe na obali Sirije, ali čini se da će ih biti još.

„Stručnjaci napominju da formalno ruska flota ne zatvara prolaz za strane brodove u ovom regionu, međutim, najavom lansiranja raketa unapred uklanjaju se svi postojeći rizici, dok je verovatnoća da se strani brodovi pojave u regionu tokom ovog perioda je vrlo mala," Rekli su.

"Da Rusija samouvereno deluje u vodama Sredozemnog mora, o čemu se pre nekoliko godina nije moglo ni pomisliti, ukazuje činjenica da Rusija zaista ima veliku moć u ovom regionu i spremna je da to demonstrira", izjavio je ekspert publikaciji.

Ruska mornarica ima veliko prisustvo na istočnom Sredozemlju, što je u velikoj meri posledica njihove mornaričke baze u Tartasovoj pokrajini zapadne Sirije.

Kako su Rusi dekodirali genom koronavirusa saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA