Najnovije

ČUDO U SRPSKOJ SVETINJI: U trenutku dok se ceo svet bori sa koronavirusom nada stiže iz crkve u LJuboviji

Pred kraj svete Liturgije koju je služio pred nekoliko vernika, sveštenik Anđelko Kovačević u crkvi svetog Preobraženja Gospodnjeg u LJuboviji na ikoni Isusa Hrista video je jednu neobičnost.

Sveti Arhangel Mihailo (Foto: spc.rs)

Negde pred sam kraj Liturgije, pogled sam bacio na ikonu Gospoda Isusa Hrista i u tom momentu sam primetio na ramu ikone nešto nalik na ulje i prva pomisao mi je bila da se prosulo ulje iz kandila, iako fizički to ne bi trebalo da je moguće - rekao je sveštenik.

Kako kaže, pozvao je crkvenjaka i zamolio ga da obriše to ulje.

- Međutim, u prisustvu mog suparoha, oca Branka, i crkvenjaka, kada smo hteli da obrišemo to ulje, videli smo da ipak nije to u pitanju već nešto sasvim drugo. Kada je obrisano, nestalo je i farbe sa ikonostasa. Bilo nam je čudno, pomirisao sam papir i miris je bio prelep, podsećao je na miro - rekao je sveštenik.

Kako kaže, nakon prvog iznenađenja, primetili su da se isto ''ulje'' nalazi i na ikoni Presvete Bogorodice, kao i na ikoni Svetog  Arhangela Mihajla.

Tri dana kasnije, objašnjava, isti prizor se dogodio u vreme bdenija, a miris se kako kaže, širio svetinjom.

- Stajao sam za pevnicom i primetili smo da miris dolazi sa jedne freske. Mislim i verujem da nam Gospod u ove teške dane šalje znake da nas nije zaboravio i da je uz nas - rekao je sveštenik.

Kako kažu, mirotočenje ikona uglavnom poziva vernike na pokajanje i jačanje vere, a najviše se vezuje za ikone u crkvama, ali i u domovima hrišćana.

Pročitajte OVDE zašto su Nemci optužili Amerikance.

Izvor: pink.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA