Najnovije

POČINJE ČIŠĆENJE I DEZINFEKCIJA ŠTARK ARENE: Sutra opremanje sa 1.500 kreveta za prijem obolelih!

Pakovanje paketa za penzionere u Štark areni biće završeno danas do 12 sati kada će početi njeno čišćenje i dezinfekcija, a sutra ujutru hala će biti predata vojsci kako bi bila pretvorena u privremenu bolnicu za lečenje zaraženih korona virusom.

Vojska Srbije (Foto: mod.gov.rs)

Kako je pecizirao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ta privremena bolnica imaće oko 1.500 kreveta.

On je pojasnio da će pakovanje paketa u Štark areni za penzionere čije su penzije manje od 30.000 dinara biti završeno danas do podne kada će, kaže, početi njeno čišćenje, a potom i dezinfekcija.

- Sutra ujutru ćemo arenu predati vojsci, kako bi bila pretvorena u privremenu bolnicu - rekao je Vesić.

Podsetio je da to neće biti jedina takva bolnica u Beogradu i naveo da privremena bolnica na Sajmu već radi, da je sportska dvorana "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu spremna, te da su kreveti za obolele od korona virusa postavljeni i u hali "Aleksandar Nikolić".

- Ostalo je da se pripremi i privremena bolnica u areni koja će imati oko 1.500 kreveta. Od sutra ujutru vojska će početi da postavlja krevete i mi ćemo biti spremni da i ta privremena bolnica bude stavljena u funkciju, ukoliko za tim bude bilo potrebe - rekao je Vesić.

Kako je poručio, da li će te bolnice biti pune ili ne zavisi od toga da li ćemo se pridržavati mera koje je donela Vlada Srbije i saveta epidemiologa.

- Ukoliko budemo disciplinovani, nećemo imati potrebe za ovim bolnicama. One se otvaraju samo u najdrastičnijem slučaju, ali mi kao odgovorna država moramo da budemo spremni i na to - rekao je Vesić i poručio građanima da poštuju donete mere.

Kako je dodao, ukoliko budemo disciplinovani i ostanemo kod kuće lakše ćemo se izboriti sa ovom pošasti i brže izaći iz krize u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija.

Vlast uživa u diktaturi koju su zaveli pod izgovorom pandemije i vanrednog stanja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA