Najnovije

RUSKI UDAV DOBIO NOVU MUNICIJU: Putinovi stručnjaci razvili metak koji prolazi kroz oklope nivoa II

Centralni istraživački institut za preciznu mašinogradnju (CNIITOČMAŠ, deo državne korporacije Rosteh) razvio je 9 mm municiju za najnoviji pištolj Udav, sposoban za probijanje oklopa nivoa II na daleko većim udaljenostima od svojih rivala, Rosteh pres služba objavila je u petak.

Pištolj "Udav" (Foto: Jutjub)

 

"Nova municija, koja se još naziva i Udav patrona, daje visoki efekat štete i predstavlja jednu od najmoćnijih 9 milimetarskih metaka na svetu", citirao je Rosteh, generalni direktor CNIITOČMAŠ-a Albert Bakov.

 

Kao što je precizirala Rosteh-ova služba za štampu, neke postojeće standardne puške od 9 mm mogu probiti prsluke nivoa II, ali njihov opseg modernih prsluka sa mekim oklopnim pločama je znatno manji u poređenju s novorazvijenom ruskom municijom.

Ruski stručnjaci uspeli su da poboljšaju sposobnost probijanja jedinstvenim dizajnom i tehnološkim rešenjem, saopštila je pres služba.

„Znanje naših proizvođača sastoji se u konfiguraciji jezgra metka sa oštom ivicom na vrhu. Uprkos skepticizmu tokom projektovanja, kasnije je eksperimentalno dokazano da dizajn ovog jezgra metaka ne utiče na preciznost," Rostehova pres služba citirala je izvršnog direktora CNIITOČMAŠ-a.

Rosteh je 26. marta objavio da je razvio novi 9 milimetarski nečujni metak koji probija pancir. Metak je razvijen kao deo istraživanja i razvoja na novom Udav pištolju.

Novi metak probija oklopni prsluk nivoa II, sa bešumnim i nezapaljivim hicem, zbog veće mase metka i oštre ivice na prednjem kraju njegovog jezgra.

Kada će Kineti da otvore “Pandorinu kutiju” saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA