Najnovije

ŠTA SE TO DEŠAVA U FRANCUSKOJ? Čudotvorac iz Marselja obrlatio Makrona!

Tretman hlorokinom je kao zla krv podelio Francusku. Dok jedni upozoravaju na njegove opasne neželjene efekte, drugi ga preskupo prodaju ispod ruke. Kutijica, koja u apoteci u normalno vreme košta četiri evra i 26 centi, prodaje se ovih dana na crno i po 72 evra.

Emanuel Makron (Foto: Jutjub)

Dok jedni potpisuju peticije i podnose tužbe, traže i da se odmah primeni, vlast iščekuje, merka, sprovodi dodatna ispitivanja i sačinjava spisak mogućih lekova, razvodnjavajući celu priču.

Na sve nije imun ni sam vrh države: govori se da doktora Raulta, koji je osmislio tretman, lično zovu predsednik Makron i njegova supruga Brižit, dok jedan deo vladajuće stranke istovremeno sumnjičavo vrti glavom.

Obavešteni izvori iz kuloara Jelisejske palate prenose ovih dana da predsednik Makron, izgleda, ima poverenja u metodu profesora Raulta i da u poslednje vreme s njim ima redovne telefonske kontakte.

To nije ništa novo, jer antikonformističkog profesora su cenili i Makronovi prethodnici. Jednog od najvećih svetskih stručnjka za infektivne bolesti, ako ne i najboljeg u svetu, veoma su poštovali i Žak Širak, Nikola Sarkozi i Fransoa Oland, s kojima je održavao direktne veze.

Marseljski profesor, koji s dugom kosom i bradom liči na čudotvorca, u kontaktu je i sa Makronovom suprugom Brižit. Nedavno je lično pozvao prvu damu da joj saopšti novosti u vezi s jednom njegovom pacijentkinjom, koja je njena dobra prijateljica. Isti poznavaoci prilika tvrde da je predsednika Makrona upravo njegova supruga Brižit lično nagovorila da kontaktira sa Didijeom Raultom! Makron je, kažu, dezorijentisan različitim pristupima koje imaju njegovi saradnici u borbi protiv epidemije, pa se okrenuo profesoru, koji je, između ostalog, najavio ograđivanje od naučnog saveta oko Makrona, razočaran što se sumnja u njegovo otkriće.

Oni koji kritikuju hlorokin kažu da može da izazove srčane smetnje. Tražili su i na jednoj konferenciji za medije podatke da se uporedi broj umrlih od virusa korona sa brojem eventualno stradalih od srčanog udara, jer su samovoljno koristili hlorokin, ali odgovor nisu dobili od zdravstvene službe.

Može, ali u bolnici

Za sada, vlasti su dozvolile da se koristi Raultov tretman samo uz bolnički nadzor, ali struka je podeljena. Veliki deo nacije, međutim, traži brži spas od nesreće koja je zadesila ceo svet, misleći da se on nalazi baš u sistematskom korišćenju hlorokina.

Pročitajte OVDE da li je nemačka vlada za koronu znala još 2012. godine.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA