Najnovije

CRNOGORSKI PROFESOR PORUČIO NARODU: Neka naša sloga bude poraz vragu! Da pobedimo ovo zlo, pa ponovo u litije za odbranu svetinja

Govoreći o podršci koju su univerzitetski profesori uputili svojim prisustvom na litijama za odbranu svetinja Danilo Mrdak profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici istakao je da je ona proistekla iz želje da se intelektualna zajednica u jednom momentu okupi i pokaže narodu da su njihovi profesori sa njima.

Danilo Mrdak (Foto: Jutjub)

Prof. dr Danilo Mrdak posebno se osvrnuo na reakciju akademske zajednice povodom donošenja diskriminatorskog Zakona o slobodi veroispovesti krajem decembra prošle godine.

“Nisam sreo nikoga ko je imao pozitivan stav prema ovom zakonu i prema načinu kako je on donešen u sitnim jutarnjim satima. Niko na to nije dobronamerno gledao. U najmanju ruku smo bili zgroženi i u strahu kuda vodi ovaj zakon koji nije pravičan. Da napravim jednu paralelu, i pojedini tirani iz prošlosti su radili po zakonima ali ti zakoni su daleko bili od pravičnih”, rekao je on.

Profesor Mrdak je istakao da rešenje ovog problema vidi isključivo u povlačenju zakona.

“Ako imate na jednoj strani ogromnu većinu pravoslavnog stanovništva koja je protiv ovoga zakona ja ne vidim ni jednu drugu opciju nego da se ovaj zakon povuče. Kao što su časni oci i sveštenici govorili, treba da se sedne za sto i napravi dogovor koji će biti na opštu korist svih, dogovor i Bogu i ljudima ugodan, i da ne bude na razdor već na spajanje ovog našeg raspolućenog društva”, dodao je on.

Kao ekološki aktivista prof. dr Mrdak je kazao da postoji niz ekoloških problema u Crnoj Gori.

Komentarišući pitanje da li je aktuelna epidemija koronavirusa odgovor prirode na akcije čovečanstva profesor kaže da postoje podaci da tamo, gde je usled epidemije ovog virusa obustavljen turizam i saobraćaj na neki način počinje da se pokazuju prirodne lepote.

“Iskušenje je tu i mi treba samo da se strpimo. Imamo posla sa vrlo primitivnim organizmom kojeg ćemo da pobedimo. Ako nemamo vakcinu imamo pamet i strpljenje pa ćemo na taj način pobediti. LJudi postaju svesni šta smo radili prirodi pa čak i oni koji to nisu hteli da vide. Za kraj bih kazao, kao što smo uvek govorili: Neka naša sloga bude poraz vragu, a tako i sada neka bude poraz i vragu i koroni”, istakao je na kraju prof. dr Danilo Mrdak.

Pročitajte OVDE šta je ugledni crnogorski doktor rekao o virusu korona.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA