Najnovije

ZAPAD ĆE DA CRKNE OD MUKE! RUSKA VOJSKA DOBILA POJAČANJE: Modernizovan jedan od najmoćnijih topova u svetu (VIDEO)

U Rusiji je završena modernizacije jednog od najmoćnijih samohodnih artiljerijskih topova na svetu – 2S7M "Malka", a prvi model je spreman za isporuku ruskoj vojsci, saopštila je pres-služba koncerna "Uralvagonzavod" (deo Rosteha).

"Malka" (Foto: Mil.ru)

Za modernizaciju topa bilo je zaduženo preduzeće “Uraltransmaš”, koje je deo koncerna “Uralvagonzavod”.

Tokom modernizacije, zamenjeni su menjač, jedinice za napajanje, obnovljeni su uređaji za nadzor, oprema za unutrašnju vezu i radio-stanica. Pored toga, svi uvozni delovi su zamenjeni pandanima ruske proizvodnje.

“Modernizacijom su poboljšane vozne karakteristike, manevrisanje i pokretljivost, komandna kotrola i sve osnovne karakteristike oruđa”, objasnili su iz pres-službe “Uralvagonzavoda“.

Takođe je saopšteno da je top uspešno prošao ceo niz testiranja, tokom kojih su proveravani pokretljivost, pouzdanost šasije, pogonskog sistema i transmisije. Takođe je testirana snaga artiljerijske cevi 2A44 i sistemi upravljanja paljbom.

“Prvi model je spreman za isporuku Oružanim snagama Rusije, a preduzeće je spremno za serijsku modernizaciju topova 'Malka'”, ističe se u saopštenju.

2S7M “Malka” je modernizovana verzija oruđa 2S7 “Pion”, koje je proizvedeno još 80-ih godina prošlog veka, a do danas se smatra jednim od najmoćnijih artiljerijskih oruđa na svetu. Sistem je predviđen za uništavanje meta i protivničkih objekata koji se nalaze u dubini fronta.

“Malka” koristi visoko-eksplozivne granate i aktivno-reaktivnu municiju.

Glavna prednost tog oružja je mogućnost da koristi hemijske granate i granate koje uništavaju armirani beton, kao i specijalnu municiju sa nuklearnim punjenjem.

Pročitajte OVDE kakvu je munjevitu akciju imala SAA.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA