Najnovije

ANA BRNABIĆ SE PRAVDA: Struka je u potpunosti za 24-časovni karantin! Ne znam stvarno šta će biti nekome ko ne džogira dve nedelje

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je večeras da se uvodi karantin od petka u 17 sati do ponedeljka u pet sati ujutro.

Ana Brnabić (Foto: Jutjub)

Ona je izjavila da se sa velikom pažnjom odmeravaju sve nove restriktivne mere i građani će na vreme o njima biti obaveštavani, a policijski čas od petka od 17 do ponedeljka ujutro je mera kojom će se probati da se Srbija "izvuče" iz pete nedelje borbe protiv virusa korona.

Brnabić je ocenila da su vikendi problem, jer se ljudi druže, šetaju, a zdravstveni sistem je već prenapregnut.

“Sada je kraj pete nedelje i zdravstveni sistem je još na nogama”, rekla je Brnabić i najavila da će pančevačka bolnica biti pretvorena u kovid bolnicu, a videće se isto uradi i sa novim Kliničkim centrom u Nišu.

Ana Brnabić je rekla da je struka za prekidanje kontakata, ali da se svi trude da izbegnu policijski čas od 24 sata i da vide da li ima nekih koraka između.

“Sada samo razmišljamo, ali moguća je izolacija gradova koji su žarišta, poput Beograda, Niša, Novog Pazara, Valjeva i Ćuprije”, rekla je ona i dodala da je moguće i dati preporuku da se velike firme zatvaraju na sedama ili 14 dana.

Prema rečima Ane Brnabić, ministar finansija Siniša Mali se samo bavi paketom ekonomskih mera, a neke od njih su već počele da se primenjuju, poput onih da se plaćaju porezi i doprinosi.

Premijerka je podsetila da se 10. aprila isplaćuje celokupni iznos penzije, uz dodatnih 4.000 dinara.

“Mislim da ulazimo u neki početak kraja, moguće da uz gvozdenu disciplinu i neke dodatne restriktivne mere peta, šesta nedelja budu vrhunac epidemije, koja bi tada počela da opada, a onda smo "na konju", kazala je Ana Brnabić.

Pročitajte OVDE zašto su botovi naprednjaka udarili na Boška Obradovića.

Izvor: TV Prva/Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA