Najnovije

PRONAĐENE BOMBE NA SEVERU POKRAJINE! Kfor sprečio napad Šiptara na Srbe?!

Međunarodna vojna misija Kfor na Kosovu i Metohiji pronašla je nekoliko skrivenih bombi i eksplozivnih naprava na severu pokrajine, što ukazuje na sumnju da šiptarski teroristi planiraju nove napade na Srbe, upozoravaju stručnjaci!

Kfor (Foto: flickr. com)

Tim za uklanjanje eksplozivnih naprava regionalne komande Kfora demontirao je "eksplozivna sredstva" u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici. Kako je saopšteno, ove naprave nađene su u blizini gradskog stadiona u Zubinom Potoku i u podrumu jedne kuće u Severnoj Mitrovici. Iako šefovi Kfora nisu dali dodatne informacije, bezbednosni eksperti upozoravaju da je moguće da su šiptarski teroristi planirali napade na Srbe. Albancima u ovom trenutku, kažu stručnjaci, odgovara to što su vlasti na severu Kosova, ali i u centralnoj Srbiji preokupirane situacijom u vezi sa koronavirusom.

Sve je moguće

Kfor je u saopštenju naveo da je tim za demontažu eksplozivnih naprava reagovao na izveštaje "kosovske policije", u kojima je pisalo da su "eksplozivna sredstva" pronađena u Zubinom Potoku kod gradskog stadiona, odnosno u podrumu jedne kuće u Severnoj Mitrovici.

- Kosovska policija osigurala je svaku lokaciju, dok su pripadnici našeg tima sigurno odlagali eksplozivna sredstva. Održavamo dobar radni odnos sa kosovskim bezbednosnim organizacijama. Nastavljamo da sarađujemo u obezbeđivanju sigurnog okruženja za sve zajednice - izjavila je Zakari Valentin, vođa tima Kfora.

Komentarišući ove navode, bivši potpukovnik KOS LJuban Karan kaže da se od prištinskog rukovodstva, koje je nastalo iz terorističke OVK, uvek može svašta očekivati.

- To podrazumeva i terorističke akcije. Eksplozivne naprave mogle su biti postavljene kako bi izazvale pometnju među Srbima, što bi onda moglo da se iskoristi za eventualni napad na sever Kosova. Budući da Kfor ne daje precizne informacije, možemo osnovano pretpostaviti da nešto kriju i da su bombe iz arsenala NATO agresora ili zločinačke OVK - upozorava Karan.

Varaju se u proceni

Analitičar Stevica Deđanski ocenjuje da ne treba isključiti mogućnost da Šiptari pokušavaju da iskoriste situaciju sa koronavirusom i napadnu sever Kosova.

- Moguće je da Šiptari misle kako je sever Kosova trenutno najranjiviji, jer se svi bave virusom. Ali, ako tako razmišljaju, prave račun bez krčmara. Srbija je značajno opremila vojsku, zna odakle preti opasnost i svako ko misli da je zanemarila svoju južnu pokrajinu grdno se vara - upozorava Deđanski.

Otkriveno da je korona još opasnija nego što se misli! Ne samo da napada srce, već ostavlja trajne posledice! Više o tome čitate OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA