Najnovije

"Srbija i Kina će raditi na tome da se svet oporavi nakon korone!"

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić izjavio je da je Srbija zahvalna Kini na pomoći u borbi protiv koronavirusa i da će, zajedno sa Kinom, raditi na tome da se svet, nakon što pandemija bude pobeđena, ekonomski oporavi.

Srbija dočekuje kinesku pomoć (Foto: predsednik.rs)

"Rezultati Kine u odbrani od ove pošasti su impresivni i treba da budu inspiracija svim zemljama koje se danas suočavaju sa krizom. Uzor nisu samo kineska vlada i zdravstveni sistem, već čitav kineski narod koji se sa neverovatnom hrabrošću, disciplinom i solidarnošću suočio sa jednim kolektivnim izazovom i pobedio, kao što je to predsednik Si Đinping opisao, u narodnom ratu protiv epidemije", rekao je Đurić u intervju kineskom listu "Ženmin žibao".

Srbija je, prema njegovim rečima, u ovim vremenima izazova mogla da računa na čelično prijateljstvo Kine, kao i mnoge druge države širom sveta, ali mi smo svoje poverenje u Kinu podigli i na viši nivo, zahvaljujući ličnom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.

"Sa punom otvorenošću primili smo sugestije i savete kineskih medicinskih stručnjaka, što će nam, verujem, pomoći da se na najefikasniji način izborimo sa epidemijom", rekao je Đurić, podsetivši i da je SNS rado i ponosno stala uz KPK i mnoge druge partije sveta u zajedničkom apelu međunarodnoj zajednici o načinima borbe protiv pandemije.

"Samo uz međusobno uvažavanje i zajednički napor država, svet može postati srećnije i bolje mesto za život svih ljudi o čemu svedoči bezvremena vizija predsednika Si Đinpinga o zajednici naroda za zajedničku budućnost čovečanstva, oličenoj u inicijativi Pojas i put, za koju se snažno zalažem", rekao je Đurić.

Kineski narod i država su, kako je dodao, veliki ne zbog toga što su uspešni u fokusiranosti na sebe i sopstvene probleme, već zbog toga što su spremni da onda kada je najteže budu lider čovečanstva i lider u čovečnosti.

"Nedavno istorijsko obraćanje predsednika Si Đinpinga liderima G20, i četiri predloga koje je uputio predstavnicima najrazvijenih država sveta jesu odličan osnov za zajedničku borbu i pobedu, ne samo kada je reč o pandemiji, već i o izazovima koji neminovno slede", rekao je Đurić, zaključivši da će Srbija zasigurno biti deo te inicijative i borbe.

Nema govora da se sada ukidaju mere! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA