Najnovije

MELANIJA U KLIN, DONALD U PLOČU: Novi sukob među Trampovima! Ko je u pravu? (VIDEO)

Prva dama SAD Melanija Tramp uključila se u borbu protiv koronavirusa. Ona je snimila video u kojem poziva ljude da nose maske, a nakon toga je objavila svoju fotografiju s maskom.

Melanija i Donald Tramp (Foto: Jutjub)

"Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nastavlja da proučava širenje Kovida-19, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mestima, na kojima je teško održavati mere socijalnog distanciranja, poput trgovina prehrambenim proizvodima i apoteka.

Upamtite, to ne zamenjuje socijalno distanciranje. To je samo još jedna mera kako bismo bili sigurni", kazala je Melanija Tramp.


U videu nije stavila masku, ali je malo kasnije objavila je fotografiju na kojoj je nosi.


NJen muž, američki predsednik Donald Tramp prošle nedelje je govorio o preporukama Centra za kontrolu bolesti oko nošenja zaštitnih maski. Deo zdravstvenih radnika pre toga je iskazao zabrinutost da bi maske mogle pogodovati infekciji jer se natope tokom nošenja, a pojavio se i strah da ih neće biti dovoljno za zdravstvene radnike ako ih građani pokupuju.

Ipak, krajnja preporuka američkih stručnjaka je da maske ne odmažu jer brojni zaraženi koronavirusom nemaju simptome. Osim toga, dok ih nose, ljudi u manjoj meri dodiruju nos i usta.

Tramp je Amerikancima savetovao da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mesta. Iako on sam ima fobiju od mikroba, naglasio je da neće nositi masku.

"Ne želim da je nosim, to je samo preporuka", rekao je Tramp.

Pročitajte OVDE kakva je situacija u jednoj američkoj bolnici tokom epidemije virusa korona.

Izvor: Vijesti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA