Najnovije

"GDE GOD SE OKRENEŠ VIDIŠ SAMO UŽAS": Grupa "NBG" ekranizovala “Vanredno stanje”! (VIDEO)

“U današnje vreme nije teško naći inspiraciju za ovakve pesme” kaže grupa NBG povodom objavljivanja video spota za pesmu “Vanredno stanje”. 

NBG (Foto: Mulitmedija mjuzik)

Beogradska grupa NBG početkom godine objavila je novi album “Nama ostaje samo punk” za izdavačku kuću Multimedia Mjuzik. Nepunih mesec dana nakon što se u prodaji pojavilo ovo izdanje na kojem se, između ostalih, našla i pesma “Vanredno stanje”, svet je zadesila pandemija Kovid 19, a Srbiju je zadesilo – vanredno stanje! Poslednji policijski čas ovog proleća, momci su obeležili objavljivanjem video spota za ovu pesmu koja je, sticajem okolnosti, postala svojevrsna himna srpskih rokera u izolaciji.

Pesma „Vanredno stanje“ nije napisana povodom ove situacije koja nas je zadesila, nastala je pre oko tri godine. Da li su članovi benda bili dalekovidi, ili živimo u okolnostima u kojima su nam ove teme uobičajene?

“U poslednjih desetak, a bogami i više godina, u celom svetu se dešavaju užasne stvari koje vladajuće elite ili ne žele ili ne mogu više da kontrolišu. Vanredno stanje na celoj planeti kao redovno stanje koje su svi prihvatili i navikli da žive u uslovima koji nisu dostojni čoveka. LJude hrane lošim vestima, lošom hranom, lošim manirima i neukusom u svakom pogledu. Gde god se okreneš, vidiš samo užas” objašnjavaju momci i dodaju da za ovakve i slične teme danas nije teško pronaći inspiraciju: „Naša generacija je po mnogim pitanjima bila prilično dalekovida i mnoge stvari koje su nam se desile uspela je da predvidi. To je verovatno posledica višedecenijskog ispiranja mozga i života na ivici dostojanstva, često i ispod te granice. Voleli bismo da smo mogli da predvidimo neke lepše stvari koje će se desiti čovečanstvu i ovom našem napaćenom i izmanipulisanom narodu, ali tako je kako je i svi moramo sa tim da se nosimo.”

Režiju i montažu video spota za pesmu „Vanredno stanje” uradio je Branislav Godić, a u spotu su korišćeni i snimci Beograda koje su članovi i prijatelji benda napravili za vreme trajanja policijskog časa. Na snimcima dominiraju prikazi praznih šetališta, parkova i ulica: „Te scene na koje mi kao ljudi koji su odrasli i žive u jednoj prilično naseljenoj sredini kao što je Novi Beograd apsolutno nismo navikli, su prilično jezive i deluju totalno apokaliptično“ 

Na pesmi „Vanredno stanje“ se kao gost pojavljuje i Drakula, pevač grupe Direktori. Objavljena je na albumu „Nama ostaje samo punk“ izdatom početkom godine za izdavačku kuću Multimedia Mjuzik. Album je dostupan u prodavnicama Multimedia Mjuzik, u knjižarama Vulkan ili putem sajta www.multimedia-music. com.

Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu u filmu “Sin” na onlajn bioskopu “Moj of”.  Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA