Najnovije

TEŠKA RUSKA OPTUŽBA: Šta Vašington krije na jugu Sirije, da li je ovo najezivija tajna sirijskog rata (MAPA)

- SAD su odgovorne za katastrofalnu humanitarnu situaciju u Rukban izbegličkom kampu na jugu Sirije zato što su nelegalno okupirale tu teritoriju - saopštilo je rusko Ministarstvo odbhrane.

Ruska vojna policija u Siriji (Foto: Jutjub)

- Svu odgovornost za užasne uslove u kampu Rukban je na SAD zato što su nelegalno okupirale ovu teritoriju koristieći humanitarne probleme u izbegličkom kampu kao izgovor za okupaciju i svoje prisustvo u ovom delu Sirije. Verujemo da bi ukidanje 55 kolometra zone oko baze Al Tanf rezultirati zatvaranjem kampa Rukban – rekao je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Juri Tarasov na skupu u Ženevi.

- Gorući problem je izuzetno teška humanitarna situacija u izbegličkom kampu Rukban. Ukupan broj raseljenih koji se tu nalazi je 50.000 od čega su 6.000 teroristi iz terorističke grupe Maghavir Al Tavra koju kontrolišu SAD – rekao je Tarasov.

On je rekao da je Ruska federacija spremna da sarađuje sa humanitarnim organizacijama kako bi se kamp raselio a izbeglice bile izmeštene na druge bolje lokacije. Drugi ruski predstavnik Mihail Mizincev uporedio je stanje u Rukbanu sa nacističkim logorima iz Drugog svetskog rata.

- Kako je ovo moguće u savremenom svetu? Predstavnicima medija je zabranjeno da komuniciraju sa izbeglicama koje žive u Rukbanu. Neko tamo nešto krije. Ko je odgovoran za ovo varvarstvo? – upitao je on.

On je rekao da su “zaštita kampa Rukban” i “borba protiv ID” dva glavna izgovora SAD za vojno prisustvo u Siriji.

Rusija ojačala svoju severnu folotu, šta im je stiglo saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Beogradski sindikat “Dogodine u Prizrenu”.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji