Najnovije

ZAPAD UZNEMIREN: Ruski borac Su-57 imaće visoko-preciznu “pametnu bombu"

Ruski borac pete generacije Su-57 će biti opremljen najnovijom bombom KAB-250, izjavio je direktor jednog od najvećih ruskih proizvođača torpeda Igor Krilov.

Su 57 (Foto: RIA)

Prema rečima Igora Krilova, testovi KAB-250 su u završnoj fazi i ostalo je samo da se potvrde neke njene karakteristike.

„Nadamo se da će to uskoro biti završeno. Nova vazdušna bomba već je prošla ceo ciklus testiranja bombardera Su-34 i biće integrisana u borbeno oružje Su-35. KAB-250 nalaziće se u trupu borbenog oružja poslednje, pete generacije, Su-57 ”, rekao je Krilov.

On je takođe iskoristio priliku da konstatuje da je razvoj projektila završen i da se uključene fabrike pripremaju za masovnu proizvodnju, koja je predviđena za 2020. godinu.

Visokoprecizna, eksplozivna, laserski vođena vazdušna bomba je dizajnirana da porazi razne borbene sisteme, utvrđenja, granate, infrastrukturne elemente i druge neprijateljske objekte. Preko laserskog sistema, ima visoku preciznost udara.

Vredi napomenuti da će prva serijska proizvodnja borbenih aviona Su-57 biti u operativnom korišćenju ruskih ratnih snaga 2019. godine, a druga 2020. godine.

Portal Russkoe oružie, citirajući kineske medije Mil.news.sina,  saopštio je da će zahvaljujući novom fotonskom radaru, lovac moći da “uništi” američko oružje. Autor je naglasio da Rusija u poslednje dve decenije sprovodi modernizaciju oružanih snaga.

“Ideja Rusa je vrlo jasna: nuklearni projektili štite zemlju od masovne invazije, dok taktičko naoružanje, kao što su borci i ratni brodovi, osigurava pobedu Rusije u lokalnim sukobima”, piše portal.

Danas Rusija razvija tehnologije mikrotalasnih fotona koje su zaista nova faza u razvoju konvencionalnog oružja.

“Karakteristika ovog tipa radara je da je kompaktan, lagan i ima veliki radijus. Može da odražava siluetu aviona sa rezolucijom koja je nekoliko desetina puta veća nego kod običnog radara “, kaže kineska internet stranica.

Veličina novih radara je skoro dvostruko veća od one koja sada postoji, što im daje brojne, značajne prednosti.

Kao rezultat toga, kineski analitičari veruju da snažna zaštita od elektronskog mešanja može “potpuno uništiti snažno severnoameričko uplitanje”.

Trenutno, ruska vojska prolazi kroz fazu modernizacije. Postoje mnoge nove vrste oružja koje su puštene u rad. Među najnovijim primerima je i Su-57, borac pete generacije.

Putin naredio da najmanje tri avio-puka opremi lovcima pete generacije Su-57. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji