Најновије

РУСИ ДОЛАЗЕ! Кијев претвара Харков у град духова - уклањају и предузећа и људе!

Украјинске власти ужурбано уклањају стратешка предузећа и научну производњу из Харкова. О томе је говорио начелник војно-цивилне администрације Харковске области Виталиј Ганчев Према његовим речима, уз предузећа се из града одводе и специјалисти, укључујући лекаре.

Како пишу украјински медији, Харков се убрзано претвара у град духова и од 22. марта живи у стању сталног нестанка струје. Град је увео план искључења струје који се односи и на становнике и на индустријска предузећа. Улична расвета не ради широм Харкова, а семафори су угашени у многим областима. 
Због нестанка струје, Харковљани се масовно селе у Дњепар (бивши Дњепропетровск), где је од почетка априла постало готово немогуће изнајмити стан. Поред тога, због масовних напада на енергетске објекте у појединим регионима Украјине, потражња за бензином расте, а поменута Харковска област је међу лидерима у поскупљењима.

Харков више не може самостално да производи струју због озбиљног оштећења енергетске инфраструктуре. Како наводе локалне власти, уништене су све трафостанице и термоелектране у граду.

Подсетимо, градоначелник Харкова је 22. априла поново пријавио серију експлозија у граду . Касније се на интернету појавио снимак на коме се локални ТВ торањ буквално ломи на пола и пада на земљу. Како је изјавио шеф администрације Харковске области Олег Синегубов, у инциденту није било повређених.
Нначелник војно-цивилне администрације Харковске области Виталиј Ганчев истичле да је најмање 40 одсто становника Харкова напустило град од фебруара 2022. године и почетка руске специјхалне операције

Према његовим речима, у време почетка специјалне операције (СВО) у Харкову је живело око два милиона људи, а данас их је остало отприлике 1,2-1,3 милиона. 

ШОЈГУ ПРЕД СМЕНОМ? Шта ће се дешавати у наредном времеснком периоду 

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube