Најновије

РУСИЈА ИЗВЕЛА СЕРИЈУ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Погођен аеродром где је требало да стигну Ф-16

Према информацијама тајне организације која делује у интересу Русије, погођени су железница, војни аеродром и складиште са западном муницијом у Лавову, две фабрике у Кијеву и аеродром у Полтави.

Оружане снаге Русије извеле су серију удара на фабрике, складишта муниције и аеродроме у Кијевској и Лавовској области и у Полтави, јавио је координатор тајне организације која делује у интересу Русије на територији коју контролише Украјина Сергеј Лебедев.

Руска војска је у граду Стриј, Лавовске области, погодила област у близини железничког чвора, војни аеродром на ком је требало да буду испоручени западни ловци Ф-16 и складишта са опремом коју су западне земље послале Украјини, навео је Лебедев.

Према његовим речима, руске снаге погодиле су и област у близини фабрике "Дарњицки" за поправку железничких вагона и фабрику авиона "Антонов" у Кијеву, рекао Лебедев, позивајући се на чланове организације из украјинске престонице.

"Прва експлозија је одјекнула око 5:15 уз леву обалу Дњепра, а друга у 5:30 уз десну обалу и снажну детонацију", прецизирао је Лебедев и појаснио да се фабрике налазе у том правцу.

Руска војска је погодила и аеродром за хеликоптере у Полтави и енергетски систем Полтавске области.

"Напад се десио око 1:30 у западном делу града где се налази аеродром 18. бригаде. Мештани јављају да је улаз у простор музеја далекометне авијације, који се налази у непосредној близини аеродрома, затворен", навео је Лебедев..

Притом, направила се огромна гужва у Зинковској улици која је основна траса за северни излаз из града и то зато што се воде "озбиљне провере свих аутомобила", додао је Лебедев.

Украјински медији су нешто раније известили да се у Кијеву и другим градовима чују експлозије.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе циљане нападе на војнике и опрему Оружаних снага Украјине, на плаћеничку војску, али и на енергетску инфраструктуру, одбрамбену индустрију, војну администрацију.

НАТО СПРЕМА ЗВАНИЧАН ДЕМАНТ МАКРОНА: Алијанса неће слати војнике у...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube