Најновије

''Вучић није дорастао да води преговоре о Косову''

Некадашњи народни посланик, члан председништва Народног покрета „Отаџбина“ Марко К. Јакшић, упутио је данас отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем је навео да Вучићева политика на Косову трпи само поразе и да није дорастао да води преговоре о Косову.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Јакшић као непосредан повод за писмо наводи изградњу војно-полицијске базе на 500 метара од своје породичне куће у насељу Горњи Јасеновик, општина Зубин Поток и тврди да је за ту одлуку гласао и председник Српске листе Горан Ракић, „још док је био министар у влади самопроглашене републике Косово“.

„Ти лично, колико се сећам, у више наврата до сада говорио си да на север Косова и Метохије РОСУ полиција не може да дође без дозволе четири председника општине. Они не да су дошли, него граде и своје касарне на северу Косова и Метохије“, написао је Јакшић и додао да о томе ћуте медији у Србији, како је навео, „режимиски“ јер немају Вучићеву дозволу, а „антирежимски“, јер „навијају за независно Косово“.

Јакшић је додао да Вучић „у политичком надметању са сепаратистима“ трпи само поразе јер нема храбрости да им се супротстави, а да победе остварује само пред телевизијским камерама.

Он је истакао да Вучић нема мандат да одлучује о судбинама људи са Косова.

„Скини нам се више са грбаче ‘Ацо Србине’. Резултати које си постигао у ових десет година су катастрофални. Што више преговараш Косово је све даље од Србије. Одступи мајсторе! Дозволи да се у Скупштини Србије формира на основу платформе нови преговарачки тим. Ти ниси дорастао да водиш ове преговоре“, поручио је Марко К. Јакшић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА