Најновије

КАДИРОВ НАЈАВИО КРАЈ РАТА! Рат ће бити готов до пролећа, били смо на седам километара од Кијева

Сукоб у Украјини ће вероватно бити готов до пролећа или лета 2024, пошто Кијеву понестају сви неопходни ресурси, предвидео је чеченски лидер Рамзан Кадиров.

Војници из Чеченије одиграли су значајну улогу у сукобу са Украјином, а шеф јужне руске републике помно пази на напредак на линији фронта. Он очекује да ће недостатак људства, наоружања и новца у потпуности нарушити војне капацитете Кијева најкасније до јуна или јула.

Русија могла да сломи Украјину за три месеца

Он тврди да је Русија могла да сломи Украјину за три месеца, да је била вољна да се бори на начин на који Израел тренутно води рат у Гази.

„Председник Владимир Путин нам је наредио да инфраструктуру и градове очувамо што је могуће нетакнутијим, иначе бисмо заузели Кијев. Били смо удаљени седам километара“, рекао је Кадиров, пренели су руски медији. „Али председник нема интерес да уништи Украјину као државу.

Руске трупе су се приближиле украјинској престоници током ране фазе непријатељстава. Министарство одбране је, међутим, саопштило да повлачи трупе након продора у мировним преговорима у Истанбулу у марту 2022. уз посредовање Турске, где су делегације потписале нацрт примирја.

Борис Џонсон крив за прекид мировних преговора

Украјински председник Володимир Зеленски је касније прекинуо преговоре, тврдећи да они више нису могући због наводног откривања доказа ратних злочина у граду Буча, који су напустиле руске трупе. Москва је потпуно негирала оптужбе и назвала тврдње Кијева изговором за наставак непријатељстава.

Тадашњи британски премијер Борис Џонсон торпедовао је мировни споразум у настајању, рекавши украјинској влади да га западне земље неће подржати. Џонсонову улогу је недавно потврдио и украјински посланик Дејвид Арахамија, који је предводио делегацију своје земље у Истанбулу. Џонсон је рекао Кијеву да „само настави да ратује“, рекао је посланик у интервјуу.

ИЗВЕШТАЈ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА! Редом падају украјинска упоришта, потпуно нови стил ратовања

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА