Најновије

НАЈВЕЋИ УДАРАЦ НА ИЗРАЕЛСКЕ ОБАВЕШТАЈЦЕ: Најтраженији човек Хезболаха прошао контролу и стигао у Иран! (ФОТО)

26. септембра, званична веб страна иранског врховног вође Али Хамнеја објавила је фотографију на којој се открива да је Хасан Насралах, генерални секретар Хезболаха, обавио тајну посету Ирану.

Ирански врховни вође Али Хамнеј (Фото: јутјуб)

На фотографији се види Насралах са Хамнејом и генералом Касем Солејмани, заповедником  “Исламске револуционарне гарде (ИРГЦ)”.

Али Хамнеј, Хасан Насралах и Касем Солејмани (Фото: khamenei. ir)

Остаје нејасно када се посета догодила или како је Насралах успео да отпутује у Иран упркос помном надзору израелске војске и обавештајних служби.

Насралах је појачао мере безбедности после рата 2006. године. Од тада израелски званичници су претили убиством либанског шиитског лидера у више наврата. Израелска војска отворено се руга Насралаху због наводног „скривања у подземном бункеру“.

Упркос тим претњама, Насралах је у недавним интервјуима потврдио да се редовно сусреће са својим кључним савезницима, укључујући председника Сирије Башара ел-Асада.

Насралахова посета Ирану је велики ударац израелским војним и обавештајним институцијама, које изгледају неспособне да лоцирају или прате либанског лидера упркос сталном хвалисању.

Како су џихадисти напали Русе, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА