Најновије

(ФОТО) Родитељи опрез: Од ових наруквица деци може да стане крв!

ЛОНДОН - Шарене наруквице од гумица које су овог лета апсолутни хит опасне су по здравље, тврде британски лекари опште праксе.
Опасне наруквице (Принтскрин: Јутјуб)

Опасне наруквице (Принтскрин: Јутјуб)

Ту тврдњу озбиљно су схватиле тамошње школе па су забраниле ношење овог гуменог модног детаља, а родитељи су упозорени да ношење таквих наруквица може деци да оштети циркулацију. Британски медији наводе пример дечака који је заспао с гумицама обмотаним око прстију који су му недуго потом поплавели. Статистике говоре да деца ове гумице често гутају као и да их у играма у школи користе као праћке. Немало пута било је и разбијених глава јер се деца у школском дворишту посвађају чија је наруквица лепша или оптуже једно друго за крађу мустре?! Прочитајте још:Погледајте списак страних шпијуна који вршљају по Србији!Пљускови праћени градом данас у СрбијиПатријарх Кирил: На рачун СПЦ за поплаве ће бити уплаћено 27 милиона рубаља
Лекари упозоравају родитеље млађе деце да помно пазе на своје малишане који лако могу да прогутају гумицу и угуше се. Када је реч о помами за плетењем гумених наруквица, имуне нису остале ни бројне славне личности, а продаја је доживела рекорд када их је на руку ставила британска принцеза Кејт.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА