Најновије

"ЗЕМЉОТРЕС" У ВАТИКАНУ: Добродошлица за хомосексуалце!

Од геј права, преко развода, до ванбрачног секса, Римокатоличка црква је “сигнализирала“ да је спремна да помирљивим тоном усвоји оно што још увек за многе вернике представља “нерегуларна“ породица.
Папа (Фото: ЈуТјуб)

Папа (Фото: ЈуТјуб)

Док још увек важи доктрина да је геј секс погрешан, а брак нераскидива заједница, епископи у Риму су на пола пута да подрже папин извештај о породици у коме стоји да црква треба да прати своје учење о “милости“ и да се фокусира на “позитивне аспекте“ различитих стилова живота. Документ је добио аплауз када је наглас прочитан у синоду, а расправа ће се наставити ове недеље. Документ не садржи никакве одлуке, али посматрачи верују да представља значајан корак ка промени става цркве о хомосексуалцима. Бискупи су на ванредном синоду недосмислено узели у обзир став папе Фрање, чији је коментар о хомосексуалцима "ко сам ја да судим", како је навела агенција АП, "сигнал новог тона добродошлице" хомосексуалцима у Цркву.
Прочитајте још:ЕКСКЛУЗИВНО: Снимак упада Жандармерије у нишки затвор и гушење побуне
  -Документ прочитан данас у синоду представља земљотрес. Он одражава папину жељу да црква буде више милостива према овим питањима - рекaо је Џон Тавис. Позивајући се на повећан број парова који се одлучују да живе заједно пре брака, епископи виде ”конструктивне елементе” иако нису у складу са хришћанским вредностима. -У таквим заједницама је могуће увидети аутентичне вредности породице или бар тежњу ка њима – истакли су епископи. У одломку под називом “Добродошлица за хомосексуалце”, епископи су рекли да не могу да подрже геј бракове, али су спремни да прихвате геј особе у хришћанску заједницу. -Свакако, документ који је објављен у понедељак представља позитивну промену у ставу цркве према геј заједници. Синод је пажљиво слушао искуства свих верника и на овај начин их позвао да буду милостиви, баш као што је и Исус био – рекао је Реј Џејмс Мартин, папски аутор. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА