Најновије

НATO: Русиjа jош има воjску на истоку Украjине!

MOНС - Русиjа jош има воjнике на истоку Украjине и задражала jе веома озбиљну силу у пограничном подручjу, упркос делимичном повлачењу, изjавио jе данас jедан од високо рангираних команданата НATO генерал филип Бридлов.
Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

- Сведоци смо веома значаjног повлачења руских снага из подручjа унутар Украjине, али да не буде грешке, у Украjини има jош руских снага, рекао jе Бридлов новинарима у седишту НATO у Белгиjи, пренео jе Роjтерс. Поjедини припадници руске воjске коjи су били стационирани у близини границе са Украjином су напустили та подручjа, поjедини се, како се чини, спремаjу да оду, "али снаге коjе су остале и не намераваjу да оду представљjау веома, веома снажну силу" и имаjу утицаj на кризу у Украjини. Генерални секретар НATO Jенс Столтенберг, коjи jе први пут посетио седиште НATO од како jе ступио на дужност, изаjвио jе да Русиjа и даље крши међународни закон у Украjини. - Oни и даље крше сувереност и териториjални интегритет Украjине тиме што у тоj земљи имаjу своjе снаге", рекао jе Столтенберг и додао да Русиjа дестабилизуjе ситуациjу у Украjини задражаваjући своjе воjнике на граници. Oн jе истакао да ће НATO наставити да позива Русиjу да повуче своjе снаге из унутрашњег дела Украjине и са границе и искористити сав утицаj коjи има како би се прекид ватре на истоку Украjине поштовао. - Потребно jе да пронађемо политичко решење за изазове у Украjини, а преуслов за то jе наравно да имамо прекид ватре коjи се поштуjе, рекао jе Столтенберг.
Прочитајте још:

Mеђусобно се убијају: Албанци у Сирији и Ираку убијају једни друге

НATO jе обуставио сарадњу са Русиjом у знак протеста због руске анексиjе Kрима и подршке коjу Mосква пружа проруским активистима на истоку Украjине. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА