Најновије

Џајић огорчен одлуком УЕФА:Шта ће тек бити у Албанији?

Политичка  одлука из Ниона сваким новим даном повећава забринутост за фудбалску игру, истину и правду. Јер, данас више ништа није свето, а дисциплинци УЕФА су показали како све може да се тумачи закон. Одлука да се утакмица добије службеним резултатом (3:0), а да се истог тренутка та три бода пребришу и одузму, свакако представља преседан који ће ући у анале, не само европске „куће фудбала“.
Џајић (Фото: ЈуТјуб)

Џајић (Фото: ЈуТјуб)

- Знао сам да ће УЕФА бити ригорозна, али нисам очекивао да ће „правду“ истеривати на овај начин - било је прво што је рекао на ову тему легендарни Драган Џајић. - Али, нажалост, очигледно је да је данас све могуће, па и оно немогуће. Џајић наглашава да су Албанци, а не Срби криви за све што се догађало на стадиону Партизана. Ми смо оштећени, и то дебело, па нисмо ми изазвали нереде. Дрон са тим транспарентом, како бих га назвао јер застава сигурно није, проузроковао је даље реакције. А онда су албански репрезентативци кидисали на Стефана Митровића који је мирно покушао да тај памфлет склони са терена како би се утакмица наставила. Уз смешну причу да су бранили своју заставу, која, наравно, није албанска него склепана, измишљена за ту прилику, гостујући фудбалери су направили хаос на терену. И тек тада је све измакло контроли и тек тада можемо да причамо о нашим грешкама, упаду навијача на терен, тучи... Али, то су последице, које свакако подлежу казни, али не можемо ми да будемо драстично кажњени а да се Албанци извуку са, по мени, минималном казном - у даху прича Џаја. И шта сада? У ФСС су већ пресавили табак.
Прочитајте још:Тројица браће Вавић господари српске Колумбије!
- Да се жалимо морамо јер бисмо у супротном признали да смо криви и за оно што нисмо, али се бојим да од тога нема ништа. Моје искуство ми, нажалост, говори да ће УЕФА по сваку цену бранити своју Дисциплинску комисију, дај Боже да грешим. Много је нелогичности у одлукама и једва чекам да стигну образложења. Баш ме интересује како ће објаснити тако благу казну Албанцима који су извели политичку диверзију на фудбал, на Србију, а управо ти Европејци инсистирају да нема политике у фудбалу. Џајић каже да је очекивао казну за слабу организацију, али не и одузимање три бода, две утакмице без гледалаца плус 100.000 евра минуса у каси ФСС. - Што је много, много је. Нека позадина постоји, претпостављам о чему се ради, али не бих наглас да нагађам. Међутим, још једном, по ко зна који пут нисмо у равноправном положају са осталима. Неприхватљиво је и некоректно да ми играмо без навијача, а да ће нас Албанци дочекати са пуним трибинама и, сигуран сам, ужареном и неспортском атмосфером. И Џајић је последњом реченицом само отворио питање свих питања: шта ће бити у Елбасану 8. октобра 2015. године? И сам понудио одговор: - Не видим како ће се тај меч у Албанији одиграти! Како ће се заштити наши играчи и како ће се све завршити ако ми будемо у резултатској предности. Питања много, а одговора нигде. То што ће утакмица бити високог ризика ништа не значи. Па, ако су Албанци могли да све изрежирају у Београду, шта можемо очекивати у Албанији. Не знам, али једно је сигурно: УЕФА је својим скандалозним одлукама само долила уље на ватру и угрозила регуларност квалификационих окршаја - закључио је ову опору причу Драган Џајић.
Данска као усуд
Кад  год нешто за нас не ваља, ту су Данци. Истина, посредно, али опет за њих добро. - Сви се сигурно сећају да су нас Данци заменили када смо избачени са Европског првенства у Шведској и да су они тада постали прваци. Сада смо опет ми кажњени, нестала су три бода која смо очекивали у игри, а после нам били додељени, а плус ћемо Данце дочекати без помоћи навијача. Где је ту равноправност и регуларност? УЕФА је својим нестварним одлукама погурала Данце и Португалце, а нама подметнула ногу и гурнула нас у други план.
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА