Најновије

Запаљена прва џамија за хомосексуалце!

Пожар је оштетио први џамију у Јужној Африци намењену хомосексуалцима, и то једва месец дана од отварања ове установе која је отворена и за хришћане, а полиција је најавила детаљну истрагу поводом овог инцидента.
Илустрација (фото: sharmeenobaidfilms.com)

Илустрација (фото: sharmeenobaidfilms.com)

- Тај пожар је злочиначко дело – рекао је оснивач “Отворене џамије” Тај Харги, теолог из Јужноафричке Републике и директор Центра за образовање муслимана у Оксфорду. - За сада непознате особе су џамију полиле бензином и нафтом па запалиле – истакао је Харги и додао су сигурносне камере успеле да забележе читав догађај. Џамија која осим хомосексуалних верника прима и хетеросексуалце, али и хришћане отворена је средином септембра упркос отвореним критикама и претњама насиљем. Само неколико дана након њеног отварања, представници градских власти су упозорили да би џамија могла да буде затворена због непоштовања градских прописа. Тај Харги своју “отворену џамију” је описао као верску револуцију која следи пут јужноафричког борца против апартхеида Нелсона Манделе који је 1994. године преузео власт након деценије расистичког режима. Јужноафричка Република има 737.000 муслимана, односно према званичним подацима они чине 1,5 одсто становништва ове државе.
Прочитајте још:ВИРУС ЕБОЛЕ НИЈЕ СЛУЧАЈАН: Велика је могућност да је САД извршио биолошки напад на човечанство!ДРУГИ СНИМАК: Вучића и „Кобре“ жандарми држали заточене у хаустору!
Извор: Телеграф.рс / Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА