Најновије

СКАНДАЛ: Стране службе шпијунирале војне тајне Србије!

БЕОГРАД - Војно безбедносна агенција (ВБА) тренутно, на основу почетних индиција, али и података који указују на озбиљну претњу, разјашњава више деловања страних обавештајних служби према припадницима Министарства одбране и Војске, изјавио је заступник директора Војно безбедносне агенције (ВБА), бригадни генерал Петар Цветковић.
Војска Србије (Фото: Јутјуб)

Војска Србије (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, стране обавештајне службе показују несмањено интересовање за наш систем одбране, а ВБА континуирано региструје одређене индикаторе њихове делатности и обавештајне наступе према припадницима Министарства одбране и Војске, изјавио је генерал Цветковић за данашњу Политику. "У тежишту интересовања страних обавештајних служби били су реализација Бриселског споразума, ангажовање наших јединица у Копненој зони безбедности, планови опремања и модернизације војске савременим наоружањем и опремом из иностранства, капацитети одбрамбене индустрије, безбедносно стање у потенцијално кризним подручјума (југ цернтралне Србије, Рашка област), деловање исламског фактора, али и спољнополитичка оријентација наше земље", рекао је Цветковић. Он је навео да је једна од основних активности ВБА супротстављање страним обавештајним службама и да ВБА тренутно, на основу почетних индиција, али и података који указују на озбиљну претњу, разјашњава више деловања станих обавештајних служби према припадницима Министарства одбране и Војске. Осим предузимања видљивих мера, као што је подношење кривичних пријава, постоје, према његовим речима, и други начини пресецања шпијунаже који су вишеструко кориснији за Србију и систем одбране, и постављањем виших безбедосних стандарда и проицедура за рад у систему одбране, драстично се смањује и ризик од наступа страних обавештајних служби прена нашим припадницима.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Шаровић: Не крећемо у рат за Книн, али то не значи да он није српски!Шешељ сутра долази у Србиjу
Према његовим речима, током ове године, ВБА је у сарадњи са сродним службама и надлежним тужилаштвом, пресекла два случаја злоупотребе службеног положаја. "Први се односио на област набавке наоружања и војне опреме, а други на област продаје вишкова наоружања и војне опреме, У вези са тим поднели смо кривичне пријаве против девет лица и судски поступци су у току", реако је Цветковић. Он је навео да су предузете радње за окончање још два случаја са елементима корупције, а нису окончани због штрајка адвоката. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА