Најновије

ВУЧИЋ: Договорили смо серију дијалога са Приштином и да сви спустимо лопту

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је са високом делегацијом из Приштине, а уз подршку ЕУ, договорено да се настави серија дијалога на високом нивоу и да се "спусти лопта" у изјавама званичника.

Вучић (Фото: Синхуа)

Александар Вучић је у изјави новинарима, после разговора на којем су учествовали и председник Србије Томислав Николић и косовски премијер и председник Иса Мустафа и Хашим Тачи, рекао да је разговор био изразито тежак и да су одређене ствари постигнуте кроз отворен разговор о стварима у којима су ставови изразито супротни.
"“Успели смо, уз подршку ЕУ, да договоримо наставак дијалога, серију дијалога на високом нивоу у наредном периоду. Договор је такав и да сви спустимо лопту и да покушамо да се одговорно понашамо и да или о томе не говоримо или да говоримо на озбиљнији начин, не говорећи ништа лоше о другој страни", рекао је Вучић.
Вучић је истакао да ће, када је реч о Београду, лично замолити сваког министра и државног функционера да се тако понаша и додао да верује да ће Београд своју реч да одржи.
"То је важно јер људи обично потцењују наш дијалог, а ја сам сигуран да сутра или дан после тога тешко да ће моћи да се догоде неке тешке ствари, какве су се дешавале претходних дана и недеља, које смо ми на сасвим различите начине видели", рекао је Вучић.
Навео је да верује да је такво понашање добро за нашу будућност, јер без разговора, како је рекао, идемо у ћорсокак и у све веће проблеме.
"Ово је био добар корак. Увек сам говорио да су разговори лековити и да много значе, чак и када не донесете неки нови споразум или спровођење спроразума. И такав разговор је добар, јер тиме штитимо људе на терену, било да су Срби или Албанци", рекао је Вучић.
Премијер је констатовао да то показује и да смо у стању да разумемо штету коју једни другима можемо да нанесемо и која је непотребна.
"Верујем да можемо на сваки начин у будућности то да избегнемо", закључио је премијер.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА