Најновије

Драшковић: Косово је независно, то је реалност!

БЕОГРАД - Вук Драшковић, лидер СПО и један од најпризнатијих српских писаца, у интервјуу за Дојче Веле, изјавио је да је "Косово независно и да је то реалност", а ову вест убрзано и са посебном пажњом преносе албански медији.
Вук Драшковић (Фото: ЈуТјуб)

Вук Драшковић (Фото: ЈуТјуб)

"Независно Косово је стварност." - каже Драшковић и истиче да је Косово признато од стране 108 земаља и 23 чланице ЕУ, те да Србија још од 1999. године нема суверенитет над територијом Косова и Метохије. Он је говорио и о српском схватању Косова и Метохије кроз призму "косовски мит", оценивши да се за судбину српско-албанског сукоба не питају ни Албанци ни Срби, него велике силе. "Тако је одувек било." - каже Драшковић за Дојче Веле. "Можда сам раније веровао да је најбоље да Приштина и Београд постигну неку врсту договора о подели. Али, то више није могуће. Велики одлучују о судбини света." - каже он.
Прочитајте још:Албанци у паници: Србија започела специјални рат
Драшковић је упитан и за мишљење о посети Владимира Путина која је протекла са највећим почастима. Он је одговорио да воли Русију и да жели да је види још моћнијом, али да је то могуће само кроз сарадњу Русије и ЕУ, а не кроз конфликт. "Надам се да ће Русија и ЕУ да се окрену сарадњи." - каже Драшковић. О премијеру Александру Вучићу, Драшковић је истакао да је Вучић политичар који је направио неке важне историјске кораке и првенствено похвалио спровођење Бриселског споразума. Драшковић је на питање о посети Едија Раме, албанског премијера, рекао да је то историјска посета, без обзира што нису потписани никакви споразуми. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА