Најновије

(ФОТО) Захарченко постао председник Доњецке народне Републике

ДОЊЕЦК - Инаугурација првог председника ДНР, Александра Захарченка, одржана је у препуној свечаној сали Доњецког музичко-драмског позоришта.
Захарченко полаже заклетву (Фото: Српски инфо сервис ДНР)

Захарченко полаже заклетву (Фото: Српски инфо сервис ДНР)

Најпре су уз звуке чувеног Марша Преображенског пука (најстарије јединице руске царске Гарде) униформисани козаци унели заставу Доњецке Народне Републике. Затим се присутнима обратио председник Централне изборне комисије ДНР, Роман Љагин, саопштивши званичне податке о исходу општих избора одржаних у недељу 2. новембра: „Гласало је 1.112.682 људи, од којих је 765.340 дало свој глас Александру Захарченку, што чини 75,5% гласова. На основу тога, Централна изборна комисија је донела решење којим се за изабраног председника Доњецке Народне Републике проглашава Александар Владимирович Захарченко“. Председник ЦИК је свечано уручио Александру Захарченку сведочанство о проглашењу за председника Републике и честитао му ступање на дужност.
Прочитајте још:Ово је најчуднија кућа на Косову
Новоизабрани председник Александар Захарченко положио је заклетву на Светом писму (Библији): „Ступајући на дужност председника Доњецке Народне Републике, заклињем се да ћу поштовати законе Доњецке Народне Републике, уважавати и штитити права и слободе човека и грађанина и часно и савесно вршити дату ми дужност председника Доњецке Народне Републике“. Затим је на позорницу изашао председник Врховног савета Доњецке Народне Републике, Борис Литвинов, уручивши Александру Захарченку ленту у бојама заставе ДНР и честитавши му на избору. Присутним званицама су се обратили и посланик Државне думе Руске Федерације Александар Васиљевич Журављев и председник Скупштине Републике Јужне Осетије Анатолиј Иљич Бибилов. На крају овог историјски важног догађаја је одржан свечани концерт. Извор: Правда / Српски инфо сервис ДНР

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА