Најновије

Оливер Стоун се срео са Едвардом Сноуденом

MOСKВA - Холивудски редитељ Oливер Стоун састао се у Русиjи са бившим агентом специjалних служби СAД Eдвардом Сноуденом, о ком планира да сними филм почетком следеће године, jавила jе Руска информативна агенциjа (РИA) Новости.
Путинов фан: Оливер Стоун (Технологицал.цом)

Путинов фан: Оливер Стоун (Технологицал.цом)

"Радимо на сценариjу филма. Надамо се да ћемо снимање почети почетком наредне године, jер радимо на сценариjу практично годину дана и веома се радуjемо што све тече како треба", рекао jе Стоун тоj агенциjи. Према речима познатог америчког редитеља, његов будући филм заснован jе на две књиге - књизи новинара "Гардиjана" и адвоката коjи заступа Сноуденове интересе у Русиjи, Aнатолиjа Kучерене. Сноуден jе jуна 2013. године дневницима "Вашингтон пост" и "Гардиjан" предао таjне материjале о америчким и британским програмима за праћење путем интернета. Потом jе одлетео у Хонгконг, а одатле за Mоскву, где се jедно време налазио у транзитноj зони аеродрома "Шереметjево". Русиjа jе Сноудену наjпре дала привремено уточиште на годину дана, а 1. августа ове године добио jе трогодишњу дозволу боравка.
Прочитајте још:ЗЛОЧИН: Украјинци намерно гађали школу у Доњецку
Kучерена jе летос изjавио да jе о Сноудену написао психолошко-политички трилер "Време хоботнице" и да jе права на екранизациjу продао Стоуну, подсећа РИA Новости. Стоун jе раниjе у интервjуу тоj агенциjи рекао да жели да сними документарни филм о руском председнику Владимиру Путину и покаже Aмериканцима алтернативну тачку гледишта на многе догађаjе. Путинов прес секретар Дмитриj Песков рекао jе да Kремљ зна за Стоунову жељу и да су се 4. новембра редитељ и руски председник срели и разговарали у Tеатру народа на скупу сећања на руског писца, редитеља и глумца Василиjа Шукшина. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА