Најновије

С. Кореја: "Срушићемо вашу Божићну јелку нашом артиљеријом"

ПЈОНГЈАНГ - Северна Кореја ће сматрати постављање Божићне јелке на брдо Аегибонг, које се види далеко унутар граница Северне Кореје, ратно-хушкачким чином и упозорава Сеул да се "спреми за последице"
Корејанска Божићна јелка (Фото: Yonhapnews)

Корејанска Божићна јелка (Фото: Yonhapnews)

Јужнокорејанци намеравају да 23. децембра на врху брда Аегибонг поставе кострукцију 10 метара високе светлеће Божићне јелке. Ова акција Хришћанског већа Кореје је већ годинама једна од "врућих тема" у односима између севера и југа. Како наводе из Хришћанског већа, акција има за циљ да пошаље поруку мира и љубави према својој северној браћи. Министарство за вере Северне Кореје ипак има другачије виђење. Они сматрају постављање јелке криминалним, ратно-хушкачким чином, и оптужили Сеул да се "користе религијом, за потпиривање ратних сукоба". Пјонгјанг је упозорио јужне суседе да се уздрже од укључивања јелке, а да у супротном буду спремни да се суоче са последицама, и запретили да ће јелку срушити артиљеријском ватром.
Прочитајте још:Северна Кореја тврди да није извела хакерски напад на Сони пикчерсСеверна Кореја открила чари брзог интернета
Извор Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА