Најновије

Стефановић: Обезбеђење на нивоу

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да су предузете све потребне мере да се осигура безбедност учесника предстојећег Самита премијера Кине и централне и источне Европе у Београду и да очекује да ће организација и безбедност тог скупа протећи у најбољем реду.
Припадници Министарства унутрашњих послова (Фото: Милан Лучић)

Припадници Министарства унутрашњих послова (Фото: Милан Лучић)

"Предузели смо све потребне мере за безбедност учесника скупа и мислим да су наши кинески партнери тиме задовољни - безбедност ће бити на максималном могућем нивоу", рекао је министар гостујући на РТВ Пинк. Он је казао да је то најзначајнији догађај за Србију у последње две- три деценије и да дуго нисмо имали један тако значајан и велики скуп. "Долазак кинеског премијера, који ће разговарати са нашим премијером, али и других европских премијера, представника привреде од великог су значаја, а Србија може да се радује скупу јер ће он бити прекретница и значиће многе напретке за нашу економију", поручио је министар унутрашњих послова. Он је казао да је премијер Александар Вучић одиграо прави лидерски потез што се тиче организације тог догађаја и да "ретко која земља у нашем региону може овако нешто да сања, а камоли да органзује". Стефановић се захвалио и представницима Републике Кине на подршци у томе. "Није мала ствар да вам дође премијер Кине, знамо да је Кина данас једна од највећих економија света и велики пријатељ Србије", рекао је Стефановић. Што се тиче броја полицајаца који ће обезбеђивати скуп, Стефановић је казао да неће бити баш онако како пишу поједини медији, јер то није потребно, али да ће бити довољно људи да се обезбеди сигурност учесника.
Прочитајте још:Кинески премијер следеће седмице у Београду Пусић: Немамо разлога да реагујемо због Шешеља
Стефановић је рекао да се већ два месеца ради на припремама за тај скуп и да је МУП предузео све што је потребно да самит, што се безбедности тиче, прође у најбољем реду. Самит Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе (ЦЕЕ) са свим пратећим садржајима међу којима је и Четврти привредни форум окупиће око 5.000 учесника који ће у Београду боравити од почетка до средине следеће седмице. Поред домаћина премијера Александра Вучића и премијера Кине Ли Кећијанга, београдском сусрету присиуствоваће 14 премијера земаља учесница, док ће хрватску делегацију предводити први потпредседник владе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА