Најновије

20 индијанских правила која ће вам променити живот

Пронађите себе. Не допустите да други управљају вашим путем. То је само ваш пут! Остали могу ићи с вама, али нико не може напред уместо вас - каже једно од кључних правила.
Фото: Википедија

Фото: Википедија

Како бисте направили корените промене у вашем животу и да би вам све кренуло на боље, прво морате променити начин размишљања. Етички кодекс северноамеричких Индијанаца може све вас инспирисати на важну промену у размишљању, па самим тим и животу. Усвојите 20 индијанских животних правила и отисните се у лепшу будућност! 1. Устаните са сунцем и помолите се. Молите се сами. Молите се често. Једном ће Велики Дух послушати ваше молитве. 2. Будите толерантни према онима који су скренули с пута. Незнање, љутња и љубомора долазе од изгубљених душа. Молите се да се врате на исправан пут. 3. Пронађите себе. Не допустите да други управљају вашим путем. То је само ваш пут! Остали могу ићи с вама, али нико не може напред уместо вас. 4. Будите обзирни према гостима у својој кући. Послужите им најбољу храну, понудите им најбољи кревет, према њима будите поштени и праведни. 5. Не узимајте што није ваше, било од људске заједнице, природе или нечије културе. Нисте заслужили ни добили. Није ваше. 6. Поштујте све на Земљи, како људе тако и биљке. 7. Поштујте мишљења других, њихове жеље и речи. Никад не прекидајте друге док говоре, не замерајте, не ругајте им се. Свакој особи допустите право на лично мишљење. 8. Никада не говорите лоше о другима. Негативна енергија коју шаљете а још у њој и уживате вратиће вам се вишеструко. 9. Сви људи греше. Свака грешка се може опростити. 10. Негативне мисли стварају болест ума, тела и духа. Вежбајте оптимизам. 11. Природа није наша, она је део нас. Природа је део наше глобалне породице. 12. Деца су будућност. Усадите им у срца љубав, водите их с мудрошћу и учите о свим животима. Када расту, дајте им простора да расту. 13. Избегавајте да повређујете срца других. Отров тог бола вратиће се вама. 14. Увек будите искрени. 15. Одржавајте своју равнотежу: ментално, духовно, емоционално и телесно "ја" морају да буду једнако снажни, чисти и здрави. Крепите тело да би се крепио ум. Растите у духовности како бисте исцелили емоционалне ране. 16. Свесно одлучите шта ћете бити и какви ћете бити, како ћете деловати и како ћете стајати иза својих поступака. Будите одговорни за своје поступке. 17. Поштујте туђу приватност и лични простор. Не мешајте се у туђе власништво, поготово не у свето и духовно. То је забрањено. 18. Будите сигурни у себе. Не можете бити брижни и помагати другима ако нисте брижни према себи и ако прво не помогнете себи. 19. Поштујте туђа верска уверења. Не присиљавајте друге да верују у ваша. 20. Делите своју срећу.
Прочитајте још:2014 је година мистерија: 4 догађаја за која свет нема објашњењаПосле овог снимка више нећете јести брзу хрануЉубав је…Дао бескућнику новац и изненадио се на шта га је потрошио (ВИДЕО)
Извор: lovesensa.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА