Најновије

НЕМЦИ ЈАВЉАЈУ! Кијев поново мења тактику, иду на тотално уништење

Највећи приоритет за украјинску војску није чак ни одбрана садашње линије фронта, већ "елиминација што већег броја руских војника".

Украјински генералштаб одлучио је да преиспита војну стратегију и да одложи покушаје враћања нових руских територија, пише немачки лист "Билд", позивајући се на сопствене изворе.

Према информацијама листа, нови главни циљ Оружаних снага Украјине је убијање што више руских војника.

Највећи приоритет за украјинску војску "није чак ни одбрана садашње линије фронта, већ елиминација што већег броја руских војника уз минималне губитке за наше снаге".

"Ако је однос десет према један у нашу корист, наставићемо да се боримо, а ако је однос један према један, повући ћемо се", додаје један украјински официр.

Још један извор у Оружаним снагама Украјине потврдио је да "сада нема више притиска, нема потребе да се ствари форсирају, циљ је једноставно да се нанесу максимални губици непријатељу".

"Одржавање положаја није важно, најважније је да више Украјинаца остане живо. Оно што генерално видимо је контролисано повлачење уз борбе", каже бивши војни саветник једне од западних земаља који је саветовао украјинске оружане снаге.

Према његовим речима, Украјинци при повлачењу праве минска поља надајући се да ће поново покушати да преузму иницијативу када од Запада добију оружје које би радикално променило ситуацију на бојном пољу, на пример крстареће ракете АТАЦМС или "таурус", авионе Ф-16 или ЈАС 39.

РУСИ МЕЉУ У РАБОТИНУ! Разбијена украјинска армија, непријатељске снаге узете у заробљеништво (ФОТО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА