Најновије

Пајтић: На шта би личила Србија да су опозиција ДСС и радикали?!

БЕОГРАД – Нови председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је да је у Србији „демократија суспендована на изборима” и да власт, која нема намеру да поштује слободу медија и гради институције, неће имати алтернативу ако се ДС не консолидује.
Фото: ЈуТјуб

Фото: ЈуТјуб

„Једноставно, неће бити кредибилне алтернативе или ће бити алтернативе кроз десничарски покрет на улици и неке насилне алтернативе која неће бити институционална”, рекао је Пајтић на телевизији Б92. Пајтић, који је и председник Владе Војводине, одбацио је спекулације да би могао да сарађује са Српском напредном странком премијера Александра Вучића, истакавши да „не размишља о кохабитацији са СНС”.
„Драже ми је да ме сруше него да уопште размишљам о кохабитацији са СНС-ом. Ко би онда био опозиција, ДСС, радикали, на шта би личила та Србија”, рекао је Пајтић.
Председник ДС-а заузео се за окупљање ширег демократског блока, јер у супротном, како је навео, Србија нема шансе. Пајтић је оценио да се држава распада и да је демократија суспендована на изборима и да не постоји никакав квалитативан помак ни у економији ни у социјалној политици. Он је навео да је неопходно променити приступ ДС-а догађајима на политичкој сцени Србије. „ДС себе назива социјалдемократском странком, а готово нико не верује у то. У прошлости су ДС и њени представници водили либералну политику у економији, чак неолибералну, а ДС мора да дефинише платформу, наратив и симболички капитал као темељне одреднице политичког идентитета странке”, рекао је Пајтић.
Према његовим речима, ДС првенствено мора да дефинише за шта је и истакао да је то странка левог центра, што значи да не пристаје ни на квазисоцијалистичку уравниловку, која је виђена у претходном периоду увођењем солидарног пореза.
„Онда средњи слој, који плаћа порез и који је кичма друштва и на којем почива цела заједница, испашта, а онда се демагошки режим додворава губитницима транзиције”, рекао је Пајтић. Додао је да ДС не прихвата ни капитализам драстичних социјалних разлика. Пајтић је у суботу на страначкој скупштини изабран за председника ДС-а, пошто је победио противкандидата Драгана Ђиласа. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА