Најновије

Да ли Сноуден напушта Русију!?

БЕРЛИН – Одбегли амерички обавештајац Едвард Сноуден може се надати продужетку свог азила у Русији, рекао је данас за немачки радио РББ његов немачки адвокат Волфганг Калек.
Фото: youtube

Фото: youtube

„Ми полазимо од тога да ће се то (азил) продужити”, рекао је Калек, али и додао да гаранције за то, међутим, не постоје.
Сноуденов азил у Русији истиче крајем јула, а медији подсећају да је он већ поднео нови захтев за азил у Бразилу.
Када је реч о Сноудену и Немачкој, било је пар политичара који су говорили да би се овом бившем америчком обавештајцу могао понудити и азил у Немачкој, јер би од његовиих информација могло да се профитира. Немци су, показују анкете, међутим, подељеног мишљења у томе да ли Сноуден у Немачкој да добије политички азил, а америчко шпијунирање и саме канцеларке Ангеле Меркел, о чему постоје индиције, изазвало је бурну реакцију у Немачкој.
Немачка штампа је писала да би Сноуден, међутим, једва могао рачунати с тим да би се канцелар Меркел уопште могла ангажовала да он у Немачкој добије азил.
Сноудена од захтева за азил у Немачкој одвраћа, међутим, и његов отац, Лон Сноуден, који је немачким медијима једном рекао да има мало поверења у политичаре савезне немачке владе и нагласио да је захвалан грађанима Немачке који су „први устали” против праксе прислушкивања америчких обавештајаца, коју је његов син обелоданио. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА