Најновије

"Турска хушка Бошњаке"

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Бошњаци живе слободно на овим просторима, а да претњу турског премијера Реџепа Тајипа Ердогана треба схватити више као мешање Турске и охрабривање бошњачких политичких странака да буду још агилније и агресивније према другима у БиХ.
Додик схвата изјаву турског премијера као претњу, фото: Прессрс.ба

Додик схвата изјаву турског премијера као претњу, фото: Прессрс.ба

"Наравно да Бошњаци могу да гледају Турску како хоће. Што се нас тиче, мислимо да је Турска значајан реметилачки фактор у БиХ управо зато што се селективно понаша и што користи свој огроман економски и политички потенцијал да би била искључиво на једној страни, а Ердоганова изјава то најбоље показује", рекао је Додик данас новинарима у Новом Граду. Ердоган је рекао да би свако ко би на било који начин "дирнуо" Бошњаке имао против себе 100 милиона Турака и поручио да се због тога не треба чудити "кад турски ратни брод уплови у Неум, јер то је знак и подршка суверенитету БиХ". Додик је тим поводом оценио да је основна порука да "Турска хоће БиХ". "Сви они који у Републици Српској промовишу пробосанску или босанску политику морају да јасно знају на коју се страну сврставају и шта дају БиХ и због ове Ердоганове изјаве такве политике имају врло мало шансе да преживе", нагласио је Додик.
Прочитајте и ово:Додик званично подржао војне акције ИзраелаМорамо да се одужимо Караџићу и Младићу!Додик: Закон о негирању геноцида могу да окаче мачку о реп!
Он је навео да сви који се у Српској баве јавним послом треба да добро размисле шта је Ердоган поручио. "Ердоган је поручио да не само нико не сме да дира Бошњаке, него да он бира и да он одлучује шта је дирање Бошњака, он одлучује о томе на који начин ће се ангажовати", нагласио је Додик. Према његовим речима, порука је послата Републици Српској и тако је треба разумети. "Зато се основна поларизација политичког живота у Српској своди на оне који промовишу БиХ и ту пробосанску линију, окупљени око Младена Босића, Младена Иванића и Драгана Чавића у неком наивном веровању да ће они у неком времену на бољи начин градити и одбранити Српску. Имали су ту прилику и наравно нису", рекао је Додик. Према његовим речима, Ердоганова изјава није одбрана Бошњака већ претња. "То је претња нама, да не само да не смемо да дирамо Бошњаке, јер их нико на дира, него да не смемо да се супроставимо политичком експанзионизму Бошњака у вези са њиховим аспирацијама за БиХ. Ја то схватам као претњу, али не схватам да би због тога неко морао да се бави или бори на политички начин. Република Српска је трајна у БиХ и изјаве о дирању и недирању утицаће само на вербалном нивоу", нагласио је Додик. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА