Најновије

Вучић: За длаку смо избегли банкрот!

БЕОГРАД - Александар Вучић, премијер Србије, поручио је да после усвајања сета закона о раду и пензијама Србија креће у суштинске реформе и да од њих неће одступити ни за јоту.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

- Земља би без ових реформских мера доживела судбину Грчке већ у марту следеће године! На Влади смо упркос притисцима донели једногласно закон о раду и пензијама. Србију су упропастили неодговорни политичари, неодговорне одлуке. Пензије су од 2007. до пред изборе 2008. и 2012. године порасле на 72 посто.
Прочитајте још:Скупштина о изменама Закона о раду расправља у уторакНапредњаци данас расправљају о ситуацији у земљи
У то време Цветковић је упозоравао на банкрот државе, а сви су ћутали. Расходе за плате и пензије платили смо 705 милијарди динара. Да није било неодговорних људи, јавни дуг Србије би био нижи. Закон о раду, који је важио од 2005. године до данас, довео је до тога да нам је број запослених опао за 354.000 радних места, а највећи број није у јавном сектору, него у приватном - казао је премијер и додао да је, када је реч о пензијама, срамота да брани реформски закон јер, колико смо лењи, до 2032. године бићемо у заостатку чак и иза Црне Горе. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА