Најновије

(ВИДЕО) Корејска Јура најурила синдикалце који су гостовали код Малагурског?!

НИШ - Удружени синдикати Србије “Слога” најоштрије осуђују привремено удаљење Немање Васиљевића и Марјана Јефтовића, радника Кореанске Јуре д.о.о. Рача и захтевају хитну реакцију државе, Инспекције рада у Нишу и Министарства правде и да се исти врате на посао.
Радници оптужили Корејце за нехумане услове рада (принтскрин Јутјуб)

Радници оптужили Корејце за нехумане услове рада (принтскрин Јутјуб)

Они су након емитовања емисије “Револуција” на тему кршења права радника и Устава Србије у фабрици “Јура”, привремено удаљени са својих радних места и сада им се прети отказом. За државу и оне који тврде да ће нови Закон о раду донети сигурност посла и стране инвестиције нема бољег примера него да управо сада и у овом тренутку интервенишу и докажу да је Закон о раду на страни радника колико и послодаваца и да те људе врате на посао. - Сматрамо да над радницима не треба експериментисати самовољним одлукама страних компанија које крше наше законе и Устав наше земље у потрази за профитом, већ им јасно треба ставити до знања да њихово пословање требају да ускладе са важећим прописима и законима наше државе, саопштавају из синдиката “Слога”. Подсећања ради, ова страна компанија у нашој земљи током 2011. године уручила је отказе за троје синдикалних активиста Удружених синдиката Србије “Слога” у “Јури”, председници синдиката Неви Обрадовић, потпредседници Маријани Илић и секретарки Вери Петровић и истовремено овим потезом уништила синдикат у тој фабрици.
Прочитајте још: Са овим дипломама одмах ћете наћи посао
Оне су након три године борбе пред надлежним судовима успеле да докажу да су незаконито добиле отказ од послодавца због својих активности са позиција синдиката изношењем у јавности да се крше права радника, али без могућности повратка на посао. Зато, уколико изостане реакције државе, доказаће се да је прича о реформском Закону о раду и правима синдикалних активиста само мртво слово на папиру и улазница за рад српског радника у паклу тржишта у коме је профит једина вредност за којом се тежи, саопштавају из синдиката “Слога”. Погледајте спорну емисију "Револуција" Бориса Малагурског. Извор: Телепромтер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА