Најновије

Oво је историјски најнижи курс динара према евру: Погледајте колко ће данас требати динара за један евро!

БЕОГРАД - Динар ће данас наставити дводневни пад курса према евру, јер ће ослабити 0,2 одсто или 18 пара, тако да ће званични средњи курс износити 116,4267 динара за један евро, што је историјски најнижа вредност динара према евру, објавила је Народна банка Србије.
Пада све ниже (Фото: НБС)

Пада све ниже (Фото: НБС)

Српска валута ће према заједничкој монети ЕУ ослабити 0,8 одсто у односу на исти дан прошлог месеца, а 2,4 одсто у односу на исти дан прошле године. Индикативни курс динара према долару данас је ослабио за 0,4 одсто и износи 86,1335. Динар према америчкој валути вреди 1,6 одсто мање на месечном и 0,3 одсто више на годишњем нивоу. Највиша средња вредност курса динара била је 1. јануара ове године, када је један евро износио 114,6421 динара, а најнижа 15. јула када је један евро стајао 116,3215 динара, све до данашњег пада курса и историјски најниже вредности српске валуте.
Прочитајте још: Пажња! Вулин наjавио доношење закона о синдикату и штраjку!
Од почетка године НБС је купила укупно 200 милиона евра и продала 840 милиона евра на међубанкарском девизном тржишту, како би спречила прекомерну дневну осцилацију девизног курса. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА