Најновије

"Америка индиректно признала умешаност Украјине у обарање малезијског Боинга"

МОСКВА - САД су индиректно признале проналажење система противваздушне одбране Украјине у области пада малезијског Боинга, потврђујући податке руских сателита, изјавио је за РИА Новости у недељу извор у врху руског Министарства одбране.
Сателитски снимак региона открио положаје и опрему Војске Украјине, фото: Минобороны России

Сателитски снимак региона открио положаје и опрему Војске Украјине, фото: Минобороны России

Портпарол Беле куће Џош Ернест је раније изјавио да су Боинг 777 обориле ракете испаљене са територије под контролом народне милиције, а у тренутку када украјинска ПВО није функционисала. "Својом изјавом амерички званичник Џош Ернест имплицитно је признао постојање украјинске ПВО у региону Доњецк, иако су тврдили да они уопште не раде" - рекао је извор. Он је нагласио да изјаве САД недељу дана након трагедије малезијског авиона потврђују аутентичност података добијених са сателитских снимака на посебном брифингу у руском Министарству одбране 21. јула, где је констатовано да груписање одбране оружаних снага Украјине близу града Доњецка садржи и четири ПВО ракетна комплекса "Бук-М1." "Што се тиче њиховог рада, желим да вас подсетим да су током реферисања такође представљени објективни подаци о интензитету украјинских радара ракетних система" Бук "- рекао је извор. Од 17. јула забележено је девет украјинских радарских станица у региону Доњецк за откривање и праћење авиона, рекао је он. Боинг 777 из Малезија Ерлајнс, који је летео од Амстердама до Куала Лумпура, 17. јула срушен је у источној Украјини. На лету је било 298 људи, укључујући 85 деце и 15 чланова посаде. Сви су погинули. Кијевске власти су оптужене за виновнике катастрофе, а они су рекли да нису имали средства да оборе авион на таквој висини, наводи РИА Новости.
Повезано:Овако украјински безбедњаци врше „контролу штете“ након обарања малезијског БоингаГЛАС РУСИЈЕ: Трагедија малезијског Боинга као повод за ескалацију информационог ратаШпанска контрола лета и Русија оптужују Украјину за рушење Боинга!
Извор: РИА.ру

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА