Најновије

"Амерички сателитски снимци су непрофесионална лудорија"

Сателитски снимци које је објавио амерички Стејт Департмент, који наводно доказују да је Русија испалила ракете на украјинске трупе преко границе не могу се сматрати доказима, изјавио је Франц Клинтшевич, заменик председника Комитета одбране руске државне Думе.
Фото: РИА Новости

Фото: РИА Новости

Слике су објављене уз документ од четири стране насловљен "Докази руског гранатирања Украјине". Четири снимка датирају од 21.  до 26. јула. Постављене су на Твитер од стране америчког амбасадора у Украјини, Џефрија Пјата, у недељу. - САД лажу о очигледним стварима - рекао је Клинтшевич за РИА Новости, а преноси РТ. Он је изјавио да ови сателитски снимци нису довољни да се упире прстом у Русију и износе оптужбе о гранатирању Украјине. - Амерички дијалог је данас потпуно неоснован - рекао је заменик и додао да није свестан учешћа Русије у оваквим акцијама. Говорећи о инцидентима када је украјинска артиљерија гађала територију Русије, Клиншевич је навео да неколико његових колега подржава идеју прецизних удара на артиљерију која се користи за нападе на Русију. Војни експерт Игор Короченко довео је у питање такозване доказе које је објавио Пјат и рекао да сумња у њихову аутентичност. - Објављивати овакве оптужбе на Твитер налогу амбасадора САД у Украјини и користити их као доказ руског напада на Украјину је лудачки и непрофесионално - каже Короченко за Раша Тудеј. - Предлажем САД да погледају сателитске снимке са скорашњег брифинга руског Министарства одбране. На њима се виде сви детаљи. На америчким снимцима се не види ништа, чак ни са лупом. Ово уопште није озбиљно, ово је невешт рад и део информационе кампање која треба да натера земље Европе да пристану на анти-руске санкције - тврди Короченко.
Повезано:(ФОТО) Ово су сателитски докази Стејт Депармента да Русија гађа ракетама Украјину
Колумниста и шеф Института за политичку економију Пол Крег Робертс сложио се да је, у случају да су слике заиста дошле из Стејт Департмента, читав случај изузетно непрофесионалан и да би значио да САД спроводе пропаганду о Русији путем социјалних медија. Он је навео и да су САД "биле очајне да пронађу доказе за своје тврдње" те да би у случају да су то заиста амерички докази, уз њих били ангажовани и стручњаци да објасне шта се тачно види на снимцима. Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА